Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az év végéhez közeledve itt a Mindmegetténél is egyre többször tekintünk vissza 2023-ra. Most annak jártunk utána, hogy milyen húsos ételek voltak a legnépszerűbbek, mit kerestetek és mire kattintottatok legtöbbször ebben az évben. Mutatjuk a sztárokat!
Jövő héten kezdetét veszi a 40 napos nagyböjt, így mielőtt elhagynánk a húst, tankoljuk fel a raktárakat, és készítsünk el néhány brutálhúsos finomságot. Csak győzzetek választani a jobbnál jobb húsételek közül!
A göngyölt húsok készítésekor nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat. Az alábbi adagok négy hússzelet megtöltésére alkalmasak.
WM
A szeptember 19-én kezdődő Oktoberfest kapcsán érdemes körüljárni, hogy mi mindent kóstolhatunk a Bajor régióban a sör mellé. A bajor konyha jól körülhatárolható, fogásai egyszerűek, de ízletesek, jó alapanyagokból készülnek, s szinte mindegyikhez tökéletesen passzol a sör.
Mindmegette
Málta hamar rabul ejti az utazó szívét: vonzereje egyaránt rejlik mesés kultúrájában, gazdag történelmében és gasztronómiájában.
A velő az igencsak megosztó fogások közé tartozik, sok belsőséghez hasonlóan. Van, aki kifejezetten viszolyog tőle, mások nagyon kedvelik, és szívesen is készítik, már ha sikerül éppen szerezni belőle…
A fiatal borjú zsenge és sovány, a legfinomabb ételeket készíthetjük belőle. A borjúláb és a borjúpörkölt mellett kipróbálhatjuk például a borjúnyelvet is. Megéri, mert szenzációs!
Ne ijedjetek meg, kedves haspárti barátaim, ez továbbra is a Mindmegette, minden magyarok legjobb receptjeinek gyűjteménye, de mai írásomban megpróbálom lerántani a fátylat a Brassói aprópecsenye nevű ételünket övező titkokról.
SB
Viszonylag ritkán kerül az asztalunkra bárányhús, még ennél is ritkábban a tejes bárány húsa, de ha hozzájutunk, feltétlenül érdemes kipróbálni akár fasírt, akár sült, grillezett vagy párolt formában.
A só után a második leggyakrabban használt ételízesítő és az emberiség legrégebbi fűszere a bors. Napjainkban is igen nagy szerepe van a világ konyháiban, olyannyira, hogy a világ fűszer kereskedelmének egynegyedét jelenleg is ez a fűszer teszi ki.
Édes kicsi, szőrös nyuszi, a családnál vendégeskedő húsvéti nyúl, a gyerek kockásfülű nyula.... ezek azok a sztereotípiák, ami miatt nem esszük a nyulat, pedig az egyik létező legegészségesebb hús.