Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Egy évvel ezelőtt döntött úgy Emily Ciosek, hogy változtat addigi életmódján és csak nyersen eszi meg a húsokat. Állítása szerint azóta sokkal egészségesebb, és nemcsak testileg, hanem mentálisan is jobban érzi magát.
A darált marhahús egy igazi jolly joker, hiszen különböző nemzetek több száz receptjének kedvelt alapanyaga. Sokoldalúan felhasználható, így az ínyenceknek és a válogatósoknak egyaránt megfelel. Felhasználása során azonban körültekintőnek kell lennünk, mert könnyen megromlik. Íme három módszer annak megállapítására, hogy felhasználhatod-e még a húst!
A műhús lehet a megoldás arra, hogy humánusabb és fenntarthatóbb legyen az élelmiszeripar.
Odavagy a húsért? El sem tudod képzelni, milyen lehet vegetáriánusnak vagy vegánnak lenni? Neked mutatunk most 7 zseniális húsos ételt!
A rántott hús frissen a legjobb, de nem mondunk nemet a maradékra sem. A melegítés azonban nehéz dió: mikróban könnyen kiszárad, a sütőben macerás – így sokszor inkább hidegen fogyasztjuk. Most mutatunk egy szuper módszert, amivel a hús átmelegszik és a nedvességtartalma is megmarad.
A pác különleges aromát ad a grillezett húsoknak és zöldségeknek, de nem mindegy, mikor és milyen szószt használunk. Adunk néhány praktikus tippet az alkalmazásukhoz, hogy a szabadtéri sütögetés valóban maximális ízélményt nyújtson.
Ahhoz, hogy tökéletes steaket süssünk, megfelelő húst kell választanunk, és azzal is tisztában kell lenni, miből mit készíthetünk. Sütési tippekkel és kisokossal segítünk a grillezésben.
Péntek reggel már nagyon sokan azon törik a fejüket, hogy mi kerüljön hétvégén az asztalra. Vajon húsos vagy húsmentes legyen a menü? Készüljön leves is, vagy elég lesz egy tartalmas egytálétel? Lesz idő bevásárolni a családi programok mellett? Rengeteg kérdés, amire figyelni kell. Hogy megkönnyítsük a dolgodat, segítünk néhány fantasztikus recepttel.
Jövő héten kezdetét veszi a 40 napos nagyböjt, így mielőtt elhagynánk a húst, tankoljuk fel a raktárakat, és készítsünk el néhány brutálhúsos finomságot. Csak győzzetek választani a jobbnál jobb húsételek közül!
Szereted a húst és a látványos fogyást, és könnyedén lemondasz a szénhidrátról? Akkor ezt a diétát neked találták ki. Lényege a szétválasztás, ám közel sem annyira kiegyensúlyozott és egészséges, mint a 90 napos társa. Ezért csak 2 hétig tartható - cserébe 8-9 kiló fogyás a jutalom!
Az sosem árt, ha lapul 1-2 kiló hús a fagyasztóban. De hogyan tároljuk őket? Egészben, felkockázva, ledarálva? Attól függ, mit szeretnénk belőlük készíteni.
Déri Szilvia, Házisáfrány
Végre itt a nyár, a barátokkal töltött minőségi kikapcsolódás és a hosszúra nyúló grillpartik ideje. Grillezni mindenki szeret, kis szerencsével bárhogy alakul a buli, jól fogjátok érezni magatokat, de ha az a terv, hogy a dolgok flottul menjenek, az étel jó legyen, a hangulat nemkülönben, nem árt, ha átgondolsz pár dolgot, így a buli közepén nem érhetnek meglepetések, nem kell majd italért szaladgálni a kisközértbe, vagy faszénért a benzinkútra, mert pont nem volt elég.
Ha te is a rakott csirkére voksolsz a rakott karfiol helyett, akkor böngészd át receptválogatásunkat, melyben jobbnál jobb húsos egytálételeket gyűjtöttünk össze.
New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag növényi alapú ételek készítésére.
Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. Összegyűjtöttünk hát 5 húsfajtát, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat.