Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
Ha Horvátországban járva szeretnéd a helyi ínyencségeket megkóstolni, de egyrészt a bőség zavarával küzdesz, másrészt nem tudod, pontosan mit jelentek a étlapokon olvasható horvát elnevezések - segítünk! Az alábbi finomságokat semmiképp ne hagyd ki, ha arra jársz!
Északtól délig, az Adria dalmáciai partjától a szlavóniai síkságokig minden régiónak megvan a maga kulináris jellegzetessége. Míg a horvát konyhában bécsi és magyar ízeket is felfedezhetsz, Dalmáciát az ott meghonosodott olasz és mediterrán ételek jellemzik. A szőlőlugasos kisvendéglőkben és a termelői piacokon megismerheted a tradicionális ízeket és a helyi alapanyagokat, Isztriában, Szlavóniaban vagy a közép-horvátországi Muraközben pedig borutak mentén túrázhatsz.
Donal Skehan 10 országot látogatott végig tavaly, hogy a helyi gasztronómiát, jellegzetes ételeket megismerje. Ő maga ugyan sehol nem főzött – csak figyelt vagy kiskuktáskodott. Az ő gasztrokalandjairól szól a Food Network csatorna új Kövesd Donlat Európába! című sorozata.