Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A húsvéti asztal két kihagyhatatlan és megkerülhetetlen eleme a sonka és a főtt tojás. Előbbit nem érdemes variálni, utóbbit azonban sokféleképpen elkészíthetjük. Íme 8 szuper tipp töltött tojásra!
Vidék íze
A habrolóról első körben mindannyiunknak az édes, könnyű krémmel töltött süti jut eszünkbe, esetleg a sós, sajtos változat. Ám mivel a húsvéti asztalról nem hiányozhat a torma és a tojáskrém sem, akkor miért ne ízesíthetnénk ezzel a finom keverékkel a rolókat?
Soha nem lehet elég hidegtálból húsvétra: a vendégeknek, de persze a családnak is szívesen készítünk látványos finomságokat. Most egy egyszerű, mutatós töltött tojás receptet hoztunk, ami pillanatok alatt elkészül – és ugyanolyan gyorsan el is fog fogyni!
feketéné dia
A sonkatekercs egy roppant egyszerű finomság, ami minden hidegtálas rendezvényen biztosan ott van, de a húsvéti asztalról sem hiányozhat. A vékony sonkát finom krémekkel megtöltve nagyon változatos vendégváró falatokat készíthetünk - mi most egy igazán különlegeset mutatunk.
Felcsiki Tünde
Mindenkinek vannak emlékei gyerekkori szilveszterekről, az óévet búcsúztató klasszikus szerencsehozó fogásokról és a piros aranyos szendvicsekről. Nos, mi most a piros aranyat elhagyjuk, és bemutatjuk a hagyományos ennivalók modern változatait.
Gyimesi Móni
Videó
Ha vendégeket vársz szilveszterre, esetleg batyus buliba vagy hivatalos, akkor egy mennyei hidegtállal nem lőhetsz mellé! Mészáros Balázs most olyan klasszikusokat készít, mint sonkatekercs, a sajttekercs, a franciasaláta és a kaszinótojás.
Németh Miklósné
A tojás a húsvét egyik elengedhetetlen alapanyaga. Ha unod már az egyszerű miniszendvicseket a hidegtál mellett sorakozva, akkor mutatunk helyettük valami újat, valami formabontót. Gyorsan könnyűt rovatunkban ezúttal egy olyan tojásszendvicset hoztunk, amit ha elkészítesz, biztosan rákattan az egész család. Ha már idén úgy hozta a sors, hogy hanyagolni kell a locsolkodást és a vendégjárást, akkor legalább az ételekkel tegyük emlékezetessé ezt az ünnepet.
Hajdu István László
A karácsony kellős közepén bármilyen váratlan szituációban jól jöhet egy laza majonézes saláta, na meg a közelgő szilveszterrel is simán számolhatunk vele. Feltuningolhatunk hidegtálakat, de akár klasszikus köretként is alkalmazhatjuk. Szezonális kedvenceink rovatunkban így hát nem véletlen, hogy egy isteni franciasalátát hoztunk nektek házi majonézzel kolléganőnk, Somogyi Bea tolmácsolásában. Teszteljétek le ti is!
Vass Lászlóné
Tedd egyszerűvé a vendégvárást szilveszterkor hidegtálakkal. A majonézes saláták remekül passzolnak a malacsülthöz, fasírthoz. A bulizás közben a vendégeknek is jobban esnek a könnyebb falatok, pláne a karácsonyi nagy lakomázás után.
Ambrózi Andrea
Török Zsuzsa
A népszerű hideg mártás nélkül elképzelhetetlen a rántott zöldség, hal és sajt, de kaszinótojáshoz, franciasalátához és általában a hidegtálakhoz is nélkülözhetetlen.
Nemes-Pádár Csilla
A töltött tojás nem hiányozhat az ünnepi hidegtálról. Számtalan módon variálhatjuk. Felcsiki Tünde ezúttal egy olyan receptet mutat nektek, amely amellett, hogy laktózmentes alapanyagokból készült, baconnel is meg van spékelve.
Haidel Csaba
Wessely Márta
A karácsonyi vendéglátás egyik sarkalatos pontja, hogy a vendéglátó és a vendég is jól érezze magát, jusson idő a beszélgetésre, az ajándékbontásra, s ne a vendégváró falatok, a vacsora elkészítésével menjenek el az értékes percek. A különféle hidegtálakkal ez a probléma könnyedén áthidalható, hiszen a hidegtálra szánt fogások könnyedén és előre elkészíthetők.
Habliliom
Színeket és friss ízeket kíván az ember leginkább az asztalra márciusban. Nincs az a tavaszi étrend, amiben ne jönnének jól a szemnek-szájnak egyaránt kívánatos frissítő ízek.
Fodor Emese
Putóczki Gáborné
WM
Az ünnepi egyik kedvelt, hidegtálra is pakolható eleme a töltött tojás, amely szerencsére számtalan megjelenési formával bír. A töltött tojás könnyen elkészíthető, nagyon jól variálható étel, vegetáriánusok számára is ideális előétel, amely az ünnep közeledtével egyre nagyobb mennyiségben fordul elő asztalainkon.
A vendéglátás egyik fontos eleme a hidegtál. Az előkészített, hidegen kínált falatoknak azonban nem csak akkor van létjogosultságuk, ha nagyobb tömegeket szeretnénk vendégül látni, hanem családi ünnepek, ebédek, vacsorák alkalmával is kitűnő alternatívái lehetnek sok fogásnak.