Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Manapság már luxusnak számít, ha a hétvégi ebédünket étterembe tervezzük, vagy csak egy egyszerű kajarendeléssel kalkulálunk. Ezért sokkal jobb választás, ha az otthoni főzés mellett döntünk, aminek egyébként számtalan előnye van. Tudjuk, hogy milyen alapanyagból készült az ételünk, megspóroljuk az utazást, elkerüljük a szervizdíjat vagy a kiszállítási költségeket, arról nem beszélve, hogy a házi mindig jobb. Ti mit főztök a hétvégén? Mi ezekkel készülünk:
A hétvége a legtöbb esetben a pihenésről szól, ám ha mellette még főznénk is valamit, akkor igyekszünk az ízeket úgy kombinálni, hogy a hétköznapokkal ellentétben egy kicsit extrább fogások kerüljenek az asztalra. Legyen az szombati vagy vasárnapi ebéd, a következő dupla menüsorral maradandó kulináris élményt varázsolhattok a tányérokba.
Nem maradhat el hétvége legalább egy kiadós ebéd nélkül. Legyen az szombat vagy vasárnap, mindegy, hiszen a lényeg, hogy egyetek egy jót a hétköznapi rohanás után, és adjátok meg a módját a déli lakomának. Az, hogy a következő válogatásból melyik fogásra esik a választásotok, csak rajtatok múlik, hiszen egyikkel sem lőhettek mellé.
Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi menü kitalálása. Ha a főétel meg is van, a desszerttel vagyunk gondban. És akkor mi lesz a levessel? Ne ess kétségbe, most két menüsorral sietünk a segítségedre. Már csak azt kell eldöntened, az "A" vagy a "B" menüt készíted el.
Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi menü kitalálása. Ha a főétel megvan, a desszerttel vagyunk gondban. És akkor mi lesz a levessel? Ne ess kétségbe, mutatunk két egyszerű és gyors menüsort. Már csak azt kell kitalálnod, az "A" vagy a "B" menüt készíted el!
Az enyhébb hetek után most újra befűtöttek! Olyannyira, hogy hétvégén akár a 42 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála. Ez már egy olyan hőmérséklet-tartomány, ami már a strandon, vagy a vízparton is veszélyes lehet. Figyeljetek a folyamatos folyadékpótlásra, ne legyetek túl sokat a napon, ebédre pedig válasszatok könnyebb, kevésbé megterhelő ételeket. Kánikula-menüsor újratöltve!
Ha nem a vízparton, vagy a strandon igyekszünk túlélni a nyár talán legmelegebb napjait, és nem a hekkes, a burgeres, vagy a lángosos bódé előtt várakozunk az ebédünkre, akkor több mint valószínű, hogy vagy a kajafutárra vártok, vagy pedig most is azon megy az agyalás a besötétített nappalitokban, hogy mégis milyen menüsorral készüljetek a hétvégére.
Ha nyáron beüt a kánikula, a hőmérő higanyszála pedig már csak hírből ismeri a 30 alatti hőmérséklet-tartományt, akkor hétvégén az egyetlen megoldás már csak a strand lehet, vagy az otthonunk, illetve kertünk árnyékos fedezékei. Na, de mit főzzünk, ha éppen tombol a hőség? Nyáron sem maradhatunk ebéd nélkül! Mutatjuk a megoldást:
A nyár beköszöntével újra előkerülnek a frissítő gyümölcslevesek. Legyen szó cseresznyéről vagy eperről, teljesen mindegy melyiket választjuk, hiszen mindkettőnek szezonja van. Használjuk ezeket a szuper alapanyagokat amíg lehet, hiszen a tikkasztó melegben nincs is jobb egy hűsítő krémlevestől. A teljes hétvégi menüsort lentebb olvashatjátok!
A jövő hét közepén hivatalosan is kezdetét veszi a meteorológiai nyár, vagy ha jobban tetszik, elérkezik a naptári nyár első napja. Ilyenkor már illik a tűzrakóhelyet előkészíteni a bográcsozásokra, grillezésekre, hiszen nincs jobb egy kiváló, szabadban elkészített gulyásnál, vagy egy szaftos pörköltnél. Következő dupla menüs válogatásunkban ezért azokra is gondoltuk, aki hétvégéjüket egy filagória, vagy kedvenc szalonnasütő helyük mellett tervezik eltölteni.
Hamarosan eljön az az időszak, amikor huzamosabb ideig lesz meleg. Ilyenkor éjszaka sem tud lehűlni az otthonunk, ennek köszönhetően pedig pokol a sütés-főzés. Nos, ezért használjuk ki ezt a kicsi időt, amíg kellemes a konyha klímája, mert utána már leginkább csak a kímélő, főzés, vagy a sütés nélküli receptek, esetleg a bográcsos, vagy grilles kaják jöhetnek szóba a szabadban. Addig viszont itt egy szuper dupla menüsor hétvégére, amitől tuti jól laksz, ha egy frankó házi ebédre pályázol.
A hétvégi összeállításunkban szereplő receptek kiválasztásánál mindig arra törekszünk, hogy a főzés mellett a tavaszi hétvégéket is élvezni tudd, ne a konyhában való robotolásból álljon a szabadidőd. Ha a hét utolsó két napján otthonra tervezed az ebéded, ráadásul a kajarendelés sem a te világod és még a házi kosztot is előnyben részesíted, akkor fusd át "A" és "B" menü ajánlónkat.
Ha májusról van szó, egyszerre több dolog is az eszünkbe jut; kapásból a munka ünnepével indítjuk a hónap első napját, májusfát állítanak a fiatalok, majd vasárnap az édesanyák előtt tisztelgünk. Az idei most egy picit furcsán is alakul, hiszen május első vasárnapja, mint az anyák napja, május elsejére esik. Szóval mozgalmas hétvége elé nézünk, ezért mi is egy olyan dupla menüsorral készültünk, ami kellő energiát biztosít ezekre a mozgalmas napokra.
Sokszor okoz nehézséget a hétvégi menü kiagyalása. A legtöbb esetben már nem csak a saját ízlésünknek, hanem a család, vagy a barátok elvárásainak is meg kell felelni, ami valljunk be, nem mindig egyszerű. Ha a főétellel meg is vagyunk, akkor jön újra az agyalás; na de mi lesz a levessel? Valami desszert sem ártana, nem?
Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi ebéd kitalálása. Ha a főétel meg is van, utána a desszerttel vagyunk bajban. A levesről pedig nem is beszéltünk még! Na, de ne ess kétségbe, inkább nézd meg ezt a néhány szuper receptet. Utána már csak azon kell törnöd a fejed, hogy az "A" vagy a "B" menüt készíted el.