Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A túró alacsony zsírtartalmú, ízletes fehérjeforrás, amit önmagában is szívesen fogyasztunk, de édes és sós ételekben is gyakori összetevő. Mit tehetünk, ha éppen nincs otthon, amikor szükség lenne rá? Ahelyett, hogy a boltba rohannánk, gondoljuk végig, mi van a hűtőben, és próbáljunk meg helyettesítőt találni!
A konyhasót manapság szinte már csak ízesítésre használjuk. Pedig ezen kívül is rengeteg mindenre jó, ha ezekkel tisztában vagyunk, megkönnyítheti az életünket. A Só Intézet nevű non-profit kereskedelmi szövetség szerint a só összesen 14 ezer féle módon használható fel. Mi ezek közül csak néhány, háztartásban hasznos példát gyűjtöttünk össze.
Rettegve nyitod ki a müzlis dobozt, és attól tartasz, hogy egy-két nemkívánatos ételmoly is belekerül a reggelidbe? Szinte nincs olyan háztartás, ahol ne küzdöttek volna meg legalább egyszer a molylepkékkel. Belemásznak a lisztbe, a csokoládéba, a tésztába, a müzlibe.