Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Van pár olyan „aduász” étel, amit mindenki szeret, akárhogy legyen is elkészítve. Ilyen étel például a csirkefalatka, amire legyen akár sütve, akár rántva, akár grillezve, boldogan ugrik rá az egész család. Déri Szilvi, vagyis Házisáfrány most egy mennyei, ropogós és izgalmas panírt mutat meg nektek.
Nyakunkon a tavasz, és vele együtt a kertészkedés hosszú és boldog hónapjai. A melegedő napokkal elérkezett az, amire egész télen vártak a főzni szeretők, azaz végre ki lehet ültetni az illatos fűszernövényeket a szabadba, és élvezni, ahogy gyarapodnak és bokrosodnak, ahelyett, hogy végignéznénk a boltban vásárolt, téli lakásban tárolt, cserepes fűszernövényeink lassú agóniáját. A fűszernövények fantasztikusan festenek, bárhol is tartjuk őket, nem beszélve arról, milyen csodás érzés, amikor a frissen készült ételre rádobunk egy marékkal a „saját termésből”!
Vannak azok az ételek, amiket mindig a boltban vettél, és emiatt azt hiszed, biztos rettentő nehéz őket elkészíteni, de még az is lehet, hogy ezek a gyári dobozukban „teremnek”. Aztán amikor nekiállsz, kiderül, hogy nincs is benne semmi macerás, és a házi változat ezerszer finomabb, mint a gyári. Ilyen például a tényleg villám tempóban elkészülő csirkemájas. A bolti májasok nagyja drága, és soha nem derül ki róluk, mégis mi minden lehet bennük a májon kívül. Déri Szilvia, alias Házisáfrány gasztroblogger szuper májpástétom receptet mutat nektek.
Lassan öt hét a karantén után emelje fel a kezét az, aki nem kezdi unni a „hogyan használd fel a felhalmozott lisztet” posztokat! A tavasz különben is a méregtelenítésről szól, ilyenkor mindennél fontosabb, hogy az ember minél több zöldséget egyen. Az, hogy ritkábban járunk mostanság boltba, egyáltalán nem indok az ellenkezőjére, sőt! Az egészséges ételek pedig nem kell, hogy ízetlenek legyenek!
Van, akinek csak egész pici mélyhűtő rekesze van, és van, aki egész ládákkal operál. Az azonban biztos, hogy tök mindegy mekkora a fagyó kapacitása, tuti, hogy nálad is tele van, és ha valami új dolgot veszel, csak komoly logisztika után tudod azt préselni. Pedig ha a fagyasztódat rendeltetésszerűen használnád, nem kellene tele lennie. Házisáfrány, alias Déri Szilvi gasztroblogger most ebben a témában ad néhány jó tanácsot.
Az idei húsvét egészen biztosan csendesebb lesz, mint az eddigiek, de ez nem jelenti azt, hogy egy kicsit sem kell megünnepelni! Déri Szilvia, alias Házisáfrány gasztroblogger is nagyon készül. Hozott is nektek egy tuti töltött tojás receptet.
Bizonyára sokan szerettétek gyerekkorotokban a törökmézet. Nem is gondolnátok, hogy ezt a tömény cukros édességet otthon is mennyire egyszerű elkészíteni. Házisáfrány, alias Déri Szilvi gasztroblogger ebben segít most nektek.
Videó
Roppanós héjú, picit savanykás, ráadásul még harmadnaposan is könnyedén vághatsz belőle egy egészséges szeletet. Házi kovászos kenyeret egyébként bárki tud otthon sütni, az pedig csak előny, ha korábban már készítettél kelt tésztát. Ám ha még teljesen újonc vagy a témában, akkor se ess pánikba! Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány most a kovászolt fehér kenyér sütésének rejtelmeibe vezet be titeket.
A boltokban most hiánycikk az élesztő, ugyanakkor nem szeretnél lemondani a finom kenyérfélékről? Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány ezúttal egy élesztőmentes pita receptjét osztja meg velünk, ráadásul még tippeket is ad ahhoz, hogy miként készíthetsz a pitából mennyei vacsorát!
A pita az egyik legegyszerűbb kenyérféle: száraz élesztővel, nyers élesztővel, élesztő nélkül, de akár kovásszal is készíthetjük. Könnyű összeállítani, és gyúrás közben sem lehet komoly sérülést okozni a tésztának. Mivel Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány a kovászolt dolgok szerelmese, ezért nem meglepő, hogy a kovászos pita receptjét mutat meg nektek!