Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
DÖMÖTÖR VIOLA
Cikk
MME
Itt vannak az első felvételek arról, milyen lesz a menü a McDonald's helyébe lépő orosz étteremláncban.
Videó
A 68 éves wisconsini férfi 1972 májusa óta minden nap legyűr egy Mekis burgert, amivel 2021 augusztusában már beírta magát a Guinness-rekordok Könyvébe. Most azonban egy újabb mérföldkőhöz ért a Big Mac szendvicsek királya. Ha most Oroszországban élne ez a fickó, biztosan nagyon szomorú lenne a McDonald's kivonulásának híre hallatán.
Talán a hamburger az egyik, ha nem a legismertebb gyorskaja a világon, melynek feltalálását sokan Amerikához kötik. Eredetét tekintve azonban bármennyire is furcsa, de igen hosszú utat járt be, és három kontinens, Ázsia, Európa és Amerika is szerepet játszott a létrejöttében. Ma már számtalan fajtáját ismerjük itthon, többek között azt a bizonyos retró változatot is csalamádéval.
Szabó Veronika
A wisconsini Donald Gorske első Big Mac szendvicse akkora nyomot hagyott ízlelőbimbóiban 1972-ben, hogy azonnal elhatározta; minden nap meg fog enni egy ilyen burgert. A fogadalom olyannyira jól sikerült, hogy az elhatározás után 50 évvel már 32 340 szendvicsnél járt, amivel egyébként simán világcsúcstartó.
Biztosan nem mondunk újat azzal, hogy egy gyorsétterem életében, pontosabban talpon maradásában az egyik legfontosabb dolog a gyorsaság. A McDonald’s például azt állítja, hogy nem kevesebb, mint 75 hamburgert értékesít másodpercenként. Na, de mi lesz így a minőséggel? Sokan készpénznek veszik, hogy a Meki, vagy a hozzá hasonló gyorskajáldák burgerei tele vannak tartósítószerrel, ízfokozóval és minden más olyan adalékanyaggal, ami nem éppen az emberi szervezet egészséges működését szolgálja. Valóban így lenne ez?
CSEH JÁNOS
A De Daltons Hollandiában egy piszkosul híres étterem, ami tavaly elnyerte a legfinomabb ebédnek járó díjat, továbbá egy bronzérmet is magáénak tudhat hot dogjának köszönhetően. Robbert Jan de Veen a vendéglátó egység tulajdonosa most azzal koronázta meg eddigi sikereit, hogy hivatalosan is az övé lett a világ legdrágább hamburgere. Nos, ez nem is csoda, hiszen a Golden Boy egy igazi aranybánya. Persze átvitt értelemben.
Putóczki Gáborné
Bár számtalan fogást készíthetünk szabad tűz felett, a street food őrületnek hála a grillszezon egyik meghatározó elemévé vált a hamburger, ami nem is baj, hiszen a jó hamburger valóban a grillezésünk kiemelkedő eleme lehet, csak néhány apróságot kell szem előtt tartani.
17 év sok idő. A legtöbb élelmiszer ennyi idő alatt lebomlik, vagy legalább megpenészedik, ám ez a 2004-ben vásárolt Mekis sajtburger menü, amit egy amerikai anyuka tett el közel két évtizede, megdöbbentő eredményt produkált, miután a napokban elővette.
Chefbag
Török Zsuzsa
Egy hamburger a húspogácsa, a feltét és az ezeket közrefogó zsemle összhangjától lesz tökéletes. A házi zsemle garantáltan nem tartalmaz E-ket, alaptésztája pedig nemcsak látványosan színezhető, hanem különféle adalékokkal is gazdagítható.
KIRSCH ANDRÁS
Imádják a gyerekek, de szereted pontosan tudni, miből készül? Csinálj nekik házit! Ha készen vásárolod hozzá a bucit, tényleg gyorskaja lesz! A húspogácsát változatosan variálhatod friss salátákkal, zöldségekkel és szószokkal, hogy minden hamburgerrajongó elégedett legyen.
Az utóbbi napokban egyre több étterem nyitotta meg újra kapuit a koronavírus-járvány okozta megszorítások, kényszerbezárások után. A budapesti Tuning Burger is pont ebben a cipőben jár, ám ők valami igazán zseniális árukapcsolással igyekeznek újra beindulni. Az akcióból kiderül; a vállalkozás számára nem csak az a fontos, hogy jól lakj, hanem az is, hogy egészséges legyél.
Egy vietnámi étterem a koronavírus-járvány kellős közepén is igyekszik jó kedvre deríteni hanoi vendégeit úgy, hogy a COVID-19 alakját idéző hamburgert dobott piacra. Alkotója úgy gondolta, azon túl, hogy vidámságot hoz burgerével a hétköznapokba, meggyőződése, hogy mentálisan is erőt ad az embereknek a vírus legyőzéséhez.
A házhoz szállított ételektől sokan kicsit tartanak, mert bizony nem sok olyan fogás van a Földön, aminek jót tesz, ha becsomagolják, megutaztatják, megrázzák, majd kibontják. Minden pontjában bukó a helyszíni kiszolgáláshoz képest, viszont a mostani helyzet erősen ebbe az irányba tereli a dolgokat.
Ennek az igen furcsa marketingfogásnak is megvan az oka. Biztosan sokan emlékeznek arra az angol férfira, aki elásott egy Big Mac menüt 14 hónapra. Matt Nadin kicsivel több, mint egy év után kiásta, aztán megette. Ezzel azt szerette volna szemléltein, hogy mennyi tartósítószer és mesterséges adalékanyag van ezekben a burgerekben, hiszen a kiásott darab is nagyjából úgy nézett ki, mintha csak most kaptuk volna valamelyik Mekiben.
Orbán - Marosi
A burgerek lelke leginkább a húspogácsa, amire minden másik feltét építkezik. Ez általában marhahús, de lehet csirke, sertés vagy akár vegán alapból is. Mi a klasszikus marhahús hamburger pogácsa irányt céloztuk meg a héten.