Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Kihagyhatatlan gasztroprogramok szeptember első hétvégéjére: bográcsozás, halászlé és borkóstolás, pincetúra, piknik, koncertek, lóverseny, gyerekprogramok, piacozás, és még rengeteg izgalmas esemény az ország számos pontján. Köszöntsd az őszt ezeken a szuper fesztiválokon!
Cikk
MME
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Török Zsuzsa
A bouillabaisse, a Provence-ból, azon belül is Marseille-ből származó tápláló halleves valóságos ízkavalkáddal nyűgöz le. Sokkal inkább egytál, mint leves.
Ha nincs kedved a konyhában sürögni, miközben kint tombol a nyár, fogd magad, a családot és a barátokat, és irány egy gasztrofesztivál, ahol a jó fogások és italok mellett szuper programok is várják a nagyérdeműt. Ajánlunk is mindjárt ötöt, az ország 5 csücskéből.
Verőfényes, nyári idő ígérkezik a hétvégére, amit érdemes a szabadban tölteni-s ha már hétvége, szerencsés lenne nem csak a programokat, de az étkezést is megoldani a helyszínen. Mindjárt 5 olyan programot is ajánlunk a hétvégére, ahol garantált a szórakozás, és a különleges, ínycsiklandó ételfelhozatal is!
Egy ősi magyar mondás szerint nincs karácsony hal és/vagy halászlé nélkül. Lehet harcsából vagy pontyból, ugyanolyan népszerűek idehaza. Ezen felbuzdulva és persze a karácsony közelsége miatt fogtunk 5 különböző éttermet és a Netpincéren keresztül rendeltünk tőlük 5 különböző halászlét.
Bár az év 364 napjában alig eszünk halat, szenteste szerencsére sokaknál terítékre kerül előétel, leves vagy főfogás formájában. Mivel kevés halat eszünk, s még kevesebbet készítünk mi magunk, a repertoár is elég szűkös, amin belül biztonsággal mozoghatunk. Vajon milyen halas fogásokat lehet könnyűszerrel elkészíteni az ünnepre?
Mindmegette
Rohamléptekkel közelednek az ünnepek, talán még soha ilyen gyorsan nem peregtek a napok. Megpróbálunk segíteni ajándékötletekkel, menükkel, sütireceptekkel, praktikus tanácsokkal, hogy minden flottul menjen!
Keleti Andrea már lelkesen készül a karácsonyra a Gozsdu Udvar Ünnepi Élményvásárában, ahol fát díszített, sőt az adventi naptárba is belekukkantott. Andi nagyon szereti a kézzel készített ajándékokat, idén kötött pulcsival lepi meg lányát.
WM
Egyik kedvenc hazai halunk a könnyen elkészíthető és szálkamentes harcsa. Vizeink legnagyobb és egyben legbajszosabb hala nem csak könnyen elkészíthető, hanem finom és egészséges is.
Igen! Mégpedig azért, mert ritkán eszünk halat, a ponty pedig a legismertebb és legkönnyebben beszerezhető fajta. Ráadásul a klasszikus halászlé és rántott hal variáción kívül akár meg is tölthetjük, például gombával.
SB
A magyar halászlé isteni finom, de ha ismerkedni szeretnénk a világkonyha ízeivel, feltárulhat előttünk a világ halleveseinek lenyűgöző sokasága. Halpiacot itthon nem találunk, de ha külföldön járunk, érdemes kipróbálni néhány különlegességet.
Finom, hazánkban őshonos halfajta a ponty, ráadásul az aranyhal rokona. Húsa több figyelmet érdemelne, hiszen szinte csak karácsonykor esszük, kivéve persze, ha van horgász a családban.
Már többször hangot adtam jómagam és Nord barátom, hogy mi, magyarok, az európai átlaghoz képest milyen kevés halat fogyasztunk, pedig roppant egészséges, sokféle módon készíthető eledel. Halételek készítésére ösztökél most bennünket kompániánk harmadik tagja, Dzsafi is heti írásában!
Heti gasztronómiai szösszenetünkben egy kis kirándulásra invitálunk téged, kedves olvasó! Természetesen nem hegyeken és völgyeken, hanem, a magyar konyhaművészet múltjában kalandozunk.