Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Szabó Anikó
Cikk
MME
Unod minden hétvégén a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent, akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Videó
Amikor valaki életmódváltásra adja a fejét, legtöbbször a cukor, a zsír és a fehérliszt kiiktatásával kezdi az étkezése megreformálását - nagyon helyesen! Ám ezzel együtt jár az is, hogy az addigi kedvenceiről, bizony le kell mondania - vagy mégsem? Buday Péter mesterszakács most induló videósorozatában megmutatja, hogy a nagy klasszikusokat, hogyan lehet "egészségesítve" mégis isteni finoman elkészíteni! Például Alföldi gulyáslevest csipetke nélkül.
Rozsnyai Gabriella
Vannak olyan ételek, amelyeket muszáj elsajátítania minden háziasszonynak. Egyszer az életben biztos mindenki főz húslevest, pörköltet vagy készít rántott karfiolt, rántott húst. 12 olyan alapétel receptjét válogattuk nektek össze, amely nem hiányozhat a háziasszonyok szakácskönyvéből.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Kishírünk a nagyvilágban: egy világjáró amerikai vlogger páros néhány hazai és európai nagyváros után Budapesten kereste meg azokat a tipikusan magyar fogásokat, amit minden idelátogatónak meg kell kóstolnia. Nézzük mit szóltak a kürtős kalácshoz, a gulyásleveshez és a sajtos-tejfölös lángoshoz!
Kard Sándorné
A hagyományos ízek akkor sem maradhatnak el az asztalról, ha szeretünk kísérletezni, újítani. Válogatásunkban a pirospaprikáé a főszerep... klasszikusan vagy éppen újragondolva!
Fülöp Sándor
A bécsi konyha változatossága annak köszönhető, hogy a birodalom terjeszkedésével együtt a szomszédok tűzhelyéről is átkerült egy és más az osztrákok asztalára: a csehek fazekából a gombóc ugrott ki, a gulyás tőlünk, a tésztafélék pedig az olaszoktól vándoroltak át a sógorok tányérjára.
Lilalicsi
Mikor máskor főzzünk laktató leveseket, ha nem télen? Ilyenkor extrán jól esik egy tányér gőzölgő finomság, főleg, ha hús- vagy májgombóc, sok zöldség, esetleg füstölt hús is van benne. Íme 15 recept, melynek mindenki hasznát veszi a hűvös időszakban.
Hagyományos magyar ételeket kóstoltatott néhány amerikaival a Buzzfeed csapata. Lássuk, hogy reagálnak a gulyásra, a csirkepaprikásra, a töltött káposztára és a szilvás gombócra azok, akik még soha életükben nem találkoztak hasonlóval.
Bár a hosszú, hideg estéknek sok előnye nincs, egyvalamit azért nagyon lehet szereti: amikor hazaérve tetőtől talpig átmelegít minket egy laktató, tartalmas, gőzölgő leves. Krumpli-, bab-, gulyás-, csorba-, gombóc- vagy erőleves, ilyenkor jöhet bármi, ezért össze is szedtünk azt a 15 receptet, melyet jó szívvel ajánlunk nektek az őszi-téli időszakban.
Biró Sára
Az egykori parasztételekből mára már jól ismert, gyakran készített finomságok lettek. Ismerjünk meg közülük néhányat!
Szekeres Lajosné Klári
Mi a közös a palóclevesben és a Cézár-salátában? Igen, természetesen jól elkészítve mindkettő nagyon ízletes, és egyik sem svéd nemzeti étel. Van azonban még valami: mindegyikük eredete kalandos, és egy egészen konkrét történethez köthető. A Wellington-bélszín, a gulyásleves és a hamburger ezzel ellentétben annál talányosabb eredetű fogások a viszont mindenképpen érdemes szemezgetnünk a születésüket taglaló érdekes elméletek között.
PATAKY KRISZTINA
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Wagensommer Alexandra
Salamon Csilla
Az egykori parasztételekből mára már jól ismert, gyakran készített finomságok lettek. A gulyás főzés igazi társasági programmá vált, a tarhonya pedig még elegáns éttermek étlapján is megtalálható. Kóstoló a Jászkunságból!
Mindmegette
A kömény kihagyhatatlan fűszerünk: kedvelt ízesítője a sertéssültnek, a káposztának, a gulyásból sem hiányozhat, de egyszerű levest is főzhetünk belőle - s mindemellett, emésztést segítő jótékony hatásáról se feledkezzünk meg!