Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha te is odavagy az avokádókrémért, akkor te is imádni fogod ezt a házi guacamole receptet. Mostantól nem kell étterembe menned, ha megkívánod a mexikói konyha kedvenc mártogatósát, ami nem mellesleg kiválóan működik pirítósra kenve, de salátákhoz, esetleg chips-ek mellé is jól megy mártogatósként.
Ha guacamolét szeretnél készíteni, ezzel az egyszerű praktikával napokkal lerövidítheted az avokádó érési folyamatát.
Ha te is szereted a mártogatósokat, akkor ezt a guacamolét, vagy ahogyan sokan ismerik, az avokádókrémet imádni fogod. Pillanatok alatt elkészül, és fantasztikusan jól áll a chips-nek mártogatósként, a pirítósnak, de salátákhoz is kiváló. Bármely bolti kencénél jobb!
Dee
A csodálatos észak-amerikai ország nemcsak kultúrájáról híres, hanem gasztronómiájáról is. Ott van mindjárt a chili con carne, a quesadilla, a huevos rancheros, na meg a nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő guacamole, alias avokádókrém. Ehhez gyűjtöttünk most össze ellenállhatatlan recepteket. Csak győzzetek válogatni közöttük!
Orbán - Marosi
Az avokádó már közel 7000 éve jelen van a Földön, igaz Európában csak az elmúlt pár évtizedben lett kifejezetten kedvelt haszonnövény. Számtalan mém is támaszkodik az avokádó jellegzetes formájára, de minket jobban érdekel, hogy a guacamole szósz alapeleme is egyben.
FRIDRIK DORKA
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Az avokádókrém avagy guacamole nemcsak finom, de egészséges is - igazi szupergyümölcs (illetve zöldség). Ha vendégeknek készítjük, ne hagyjunk neki sok időt, az avokádó a levegőn gyorsan barnul!
Vitai Kati
Malmos Szilvia
Nem minden avokádókrém guacamole, de minden guacamole avokádókrém - mondhatjuk, megidézve az általános iskolai biológia órák egyik kedvelt alaptézisét. De, hogy mi a különbség a kettő között? A lenti receptgyűjteményből könnyedén kideríthető!
Juhász Orsolya
Egyre gyakrabban mondjuk egy ételre vagy tápanyagra, hogy szuper. A sokoldalú almaborecet viszont valóban kiemelkedik a tömegből: nem csak az íze különleges, de egészségünkre és szépségünkre is hihetetlenül jó hatással bír, ráadásul még tisztítószerkén is alkalmazhatjuk! Sorozatunk első részében a konyhában történő felhasználási módjait vesszük sorra.
Új sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Az avokádó rendkívül megosztó alapanyag. Van, aki rajong érte, mások értetlenül állnak a csúszós zöld húsban rejtező hatalmas mag felett. Az avokádó használata nem egyértelmű, a Közép-Amerikából származó gyümölcs ránézésre nem adja magát, itt bizony elkél néhány tipp, hogy mit is kezdjünk vele, ha már hazavittük.
Az avokádó nagyon gyorsan oxidálódik, vagyis felnyitás után hamar barnul az üde zöld és krémes hús. De van néhány trükk, amivel ez megelőzhető!