Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
(x)
A hosszú és igen fagyos tél után már alig vártuk, hogy eltehessük a nagykabátot a szekrény legmélyére és helyette elővegyük a sokkal inkább szívesen hordott fürdőruhánkat. Májusban viszont még sokszor megviccel minket a bolondos időjárás, a strandolással még egy kicsit várnunk kell, ám grillezni már ilyenkor is bátran lehet. Legyen az a kertben, a teraszon vagy épp egy pöttöm kis erkélyen - grillezni mindenhol jó!
Orbán - Marosi
Akármennyire is próbálkozik a tél, nem fog elmaradni a tavasz és a nyár. Ezen két évszak legnagyobb előnye, hogy kedvünkre sütögethetünk a szabad ég alatt, nem fogunk odafagyni a grillrács mellé. A kerti partik egyik fontos pontja, - a hideg sörön kívül - hogy a húshoz milyen barbecue szószt használunk.
Gondolj egy pillanatra a kedvenc éttermedre! Lehet az egy klasszikus, luxus steakhouse, egy eldugott, hangulatos kis olasz falatozó, vagy akár az az étterem, ahol azt a lélegzetelállító Seefood Pad Thai-t készítik... Mindegyik megadhatja időnként azt, amit igazán szeretsz: közeli barátaiddal és a családtagjaiddal megosztani a kényelmes környezetet és a fantasztikus ételeket élvezetét.
Török Zsuzsa
4 gasztroprogram a hétvégére, ha a természetbe vágyva finom falatokat kóstolnál vagy felkészülnél a közelgő grillszezonra.
Az eredetére utalóan törökparadicsomnak, alakja után tojásgyümölcsnek is nevezett zöldségféle szezonja egészen a fagyokig elhúzódik. A jellemzően sötét ibolyaszínű termés változatosan felhasználható, így akkor sem fogod megunni a padlizsános ételeket, ha gyakran az asztalodra kerülnek. A hét minden napjára adunk egy ötletet.
Wessely Márta
A nyárhoz hozzá tartozik a grillezés. A városban élők számára a kerti sütögetés lehetősége nem minden esetben adott, az erdőben való tűzgyújtóhelyek romantikája pedig nem mindenki számára vonzó, így érdemes feltérképezni, hogy a városban hol találunk hamisíthatatlan grill-hangulatot, s jó minőségű grillen készített fogásokat.
MME
A saslik, vagy rablóhús a nyár egyik kedvenc húsétele. De ne gondold, hogy csak sütőben vagy grillen lehet elkészíteni!
Az Észak-Amerika déli részéről világszerte elterjedt tökféle a mediterrán konyhának is kedvelt alapanyaga. Hosszúkás, hengeres termését egész évben megtalálhatod a zöldségesnél és az élelmiszer-áruházakban. Hazánkban májustól októberig tart a szezonja. A piacon sárga változatot is beszerezhetsz.
Videó
Mautner Zsófia háromféle kencét és salátát készít, amiket kenyérre is kenhetünk, de jól passzolnak a sültekhez is a grillpartikon. Friss, nyárias ízek következnek a török konyha jegyében!
Végre itt az első igazi, nyári hétvége, poroljuk hát le a grillsütőt, trombitáljuk össze a barátokat, és a hétvégi ebédet vagy vacsorát prezentáljuk a szabadban. Ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, elárulunk három pofonegyszerű alapszabályt. Grillre fel!
Mostanában a délutánok egyre melegebbek, ez pedig csak egy dolgot jelenthet: indul a grillszezon, a szórakozást és ízletes fogásokat sejtető kerti sütögetések időszaka. Dobjunk a rácsra húst, színes zöldségeket, sajtot vagy akár gyümölcsöket:az íz-élmény garantált!
Bár számtalan fogást készíthetünk szabad tűz felett, a street food őrületnek hála a grillszezon egyik meghatározó elemévé vált a hamburger, ami nem is baj, hiszen a jó hamburger valóban a grillezésünk kiemelkedő eleme lehet, csak néhány apróságot kell szem előtt tartani.
Ahogy melegszik az idő, egyre inkább vágyunk a szabadba piknikezni vagy grillezni. Ilyenkor hajlamosak vagyunk többet enni, mint szoktunk, holott ilyenkor is oda lehet figyelni a kalóriabevitelre úgy is, hogy a szabadban grillezett húsoknak, zöldségeknek senki nem tud ellenállni.
a Mindmegette csapata
Jó időt jósoltak a hétvégére, de a meteorológusok megint tévedtek. Gyönyörűséges időnk volt, piknikezésre és grillezésre alkalmas.
Nagy vétek lenne, ha a nyári vendégeskedések nem a kertben vagy a szabadban zajlanának… Egyrészt, mert jó a levegő, másrészt… mert hihetetlenül finomakat készíthetünk grillen. Pácolt húsok, omlós halak, illatos zöldségek mind csodálatossá válnak a parázsnak köszönhetően. De a sikeres grillezésnek is megvannak a fortélyai.