Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Két szelet kenyér között mennyei olvadt sajt – kell ennél több? Nekünk biztosan nem! Ha eddig nem volt ötleted, mi legyen ma a vacsora, nem érdemes tovább gondolkodni rajta!
Pljeskavica nélkül elképzelhetetlen a nyári grill szezon. A szaftos, fűszeres húspogácsa ajvárral remek választás egy nyáresti grillpartihoz. Németh Tamás, Firkáltember, a füstös konyha és a barbecue fenegyereke egy újra gondolt változatát mutatja be ennek a népszerű délszláv kedvencnek.
Cikk
Egyre inkább feledésbe merül a klasszikus szalonnasütés, helyét a flancos, méregdrága grilleken elkészített ételek veszik át. Pedig a nyársalás régebben egy igen fontos családi, vagy baráti tevékenység volt a pattogó tűz körül ücsörögve, sokszor estékbe nyúló hosszas beszélgetésekkel. Ti mikor sütöttetek utoljára szalonnát egy rögtönzött tűzrakó helyen? Persze nem holmi fém vagy összecsukható nyárssal, hanem a klasszikus, bicskával faragott fa elődjével.
Sütisuli címmel indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól. A mai lecke a sonkás füstös pogácsa grillben sütve.
Ha van, amit az osztrák konyhából érdemes átemelni, akkor az a császármorzsa. A Ferenc József által rajongásig szeretett desszert méltó zárása lehet egy vasárnapi ebédnek, de hét közben is megérdemelhetünk egy-egy serpenyőnyi smarnit. Farkasinszki Ildikó, a Sütisuli háziasszonya most megmutatja, hogy készíthetitek el a grillen.
Csak húst vagy zöldséget szoktál grillezni? Öreg hiba! Nem is gondolnád, hogy a töltött gombócok is csodafinomra sülnek a grillben, videón mutatjuk a pofonegyszerű receptet!
Tavasz végén már kiköltözhet a konyha a szabadba: isteni finom húsokat, zöldségeket - vagy akár gyümölcsöket - süthetünk a friss levegőn. Balázs Zsolt grillmester most videón mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk pofonegyszerű, mégis különleges grillvacsorát pillanatok alatt!
A késő tavaszban és a nyárban az egyik legjobb dolog a grillezés, természetesen baráti társaságban. Ilyenkor elmaradhatatlan a jó beszélgetés, a füst illata, a pácolt húsok, halak és zöldségek mellé készült gazdag saláták, egy pohár hűs bor vagy sör. A grillezést azért érdemes előkészíteni, hogy minden gördülékenyen menjen. Balázs Zsolt grillmester most videón mutatja meg nekünk, hogyan is grillezzünk tökéletes marhahúst, cukkinit, karfiolt, burgonyát és gombát.
Promóció
Grillezett ételek a konyhából - Ahogy közeledik a tavasz, egyre többekben mozdul meg az igény a kültéri sütögetésre. De legalább ennyien tartózkodnak is a dologtól a különféle előkészületek okán. Léteznek azonban négy évszakos megoldások is, hogy bármikor hódolhassunk a grillezett ételek ízének.
Szponzorált tartalom
Az egyik legjobb dolog a nyárban, - álljon rendelkezésünkre akár egy tágas kert, kényelmes terasz vagy csak egy parányi erkély hogy egy kötetlen hangulatú, családi vagy baráti grillezésre bárhol lehetőségünk van. A kellemes csevej mellé elmaradhatatlan a füst illata, a pácolt húsokhoz és zöldségekhez készült gazdag saláták színkavalkádja, illetve egy pohár hűsítő bor vagy sör íze. A lényeg mindössze, hogy a szabadban, szabadtűzön süssük a húst, halat, és a zöldségeket. A grillezve készült étel nemcsak ínycsiklandozóan finom, hanem egészséges is, ha betartjuk a grillezés aranyszabályait. A folyamatot mindenképp érdemes előkészíteni, hogy minden gördülékenyen menjen. Vegyük hát sorra a teendőket!
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a vegán grillsajt jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.
Déri Szilvia, Házisáfrány
Mindenki imád grillezni, de nem mindenkinek egyértelmű, hogy a grillrácson a húsokon kívül még rengeteg dolgot meg lehet sütni. Zöldséget, természetesen, de gyümölcsöket a desszerthez, sőt, a világ legfinomabb és legegyszerűbb, szuperfriss kenyerét is elkészítheted így!
Végre itt a nyár, a barátokkal töltött minőségi kikapcsolódás és a hosszúra nyúló grillpartik ideje. Grillezni mindenki szeret, kis szerencsével bárhogy alakul a buli, jól fogjátok érezni magatokat, de ha az a terv, hogy a dolgok flottul menjenek, az étel jó legyen, a hangulat nemkülönben, nem árt, ha átgondolsz pár dolgot, így a buli közepén nem érhetnek meglepetések, nem kell majd italért szaladgálni a kisközértbe, vagy faszénért a benzinkútra, mert pont nem volt elég.
Az ízletes, nyári színekben pompázó pulykasaslik még finomabb lesz, ha legalább egy napra a nedves pácban hagyod a húst sütés előtt. Nem véletlen, hogy ez a kaja a grillpartik egyik kedvenc fogása, hiszen viszonylag egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig mennyei!
A nyár a kerti sütés-főzés, az ízletes grillhúsok és a vitamindús vegyes saláták időszaka. Készíts velünk zsírszegény, alakkímélő fogásokat a fogyókúra jegyében!