Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Ha egy különleges nyári desszertre vágysz, akkor a kígyórétes egy kiváló választás. Előnye, hogy szinte bármivel tölthető, hasonlóképpen hagyományos változatához. Megpakolhatjuk túróval, de a nyári szezonban érdemes inkább olyan gyümölcsöket választani, mint például az alma, a cseresznye vagy a meggy. Mi most az utóbbival dolgoztunk, a végeredmény pedig magáért beszél.
A pavlovatorta nemcsak mutatós és finom, hanem az egyik legjobb módja annak, hogy a maradék tojásfehérjéket felhasználjuk. A nyár egyik legtutibb desszertje egyébként Ausztráliában és Új-Zélandon is nagyon népszerű, hiszen mindkét ország a magáénak tekinti. Nem létezik olyan bogyós gyümölcs, amivel ne működne jól. Próbáljátok ki!
Elképesztően jól működik a puha tészta, a lágy krém, a csoki és a kókusz együttese, ha egy jó kozáksapkáról van szó. Igazán egyszerű, de látványos süti ez, ráadásul bármilyen alkalomra bevethető desszert. Ha kedvet kaptál hozzá, már mutatjuk is videón a lépéseket. Kövesd a receptleírást, hogy a siker borítékolható legyen.
A Rigó Jancsi régi kedvencünk, igazi retró édesség, amit érdemes elkészíteni hétvégén vagy akár ünnepeken is. Csupa csokis finomság, amit imádni fog a család. Mutatjuk a receptet videón is – próbáld ki, a siker garantált!
Ez az ostoroskalács-recept annyira tuti, hogy ha elkészíted, számíts rá, hogy pillanatok alatt elfogy. Szinte eteti magát, az elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult. A húsvéti asztal egyik közkedvelt szereplője, a töltelék pedig szabadon variálható. Farkasinszki Ildikó süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója a Mindmegette konyhájából most ehhez ad hasznos instrukciókat.
A klasszikus hatlapos süti egy igazi nosztalgiadesszert, hiszen ez a finomság mindig is a nagyik egyik kedvenc specialitása volt. Gyerekként olyannyira imádtuk, hogy a süti iránti szeretetünk még felnőtt korban is megmaradt. Ha szeretnétek felidézni a hatlapos régi ízvilágát, akkor ebben a receptben nem fogtok csalódni. Kár lenne kihagyni, hiszen Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisuli sorozatában most meg is mutatja hogyan készül.