Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Fotó/Videó: Horváth Reni
A szűzérmék gorgonzolás mártásban azért jó választás ebédre, vagy akár vacsorára is, mert könnyen elkészíthető, de mégis különleges fogás, ráadásul a kezdők is bátran nekiláthatnak. A sertés szűzpecsenye egyébként az egyik legfinomabb húsfajta. Óriási előnye, hogy az árát tekintve középkategóriásnak mondható, így ha egy különleges vacsorát kell összedobnod, nem kell vagyonokat hagynod a hentesnél.
A tésztaételek és sok más finomság kapcsán is előkerülnek a különféle sajtok. Ismerj meg most néhányat egy kicsit közelebbről!
A bor és a sajt különlegesen jó házasságot alkot. Persze ez is attól függ, hogy milyen sajthoz milyen bort választunk.
Ízletes vendégváró összeállítást készíthetsz, ha tudod, melyik sajthoz milyen ízek illenek!
WM
A kéksajtok családjába tartozó észak-olasz gorgonzola egyedi ízének és állagának köszönhetően nagyon kedvelt és sokrétűen felhasználható belsőpenészes sajt. Az édeskésebb és pikánsabb ízben is fellelhető sajtot nem csak sajttálakon kínálhatjuk, hanem különféle fogásokba is belekomponálhatjuk.