Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Az ősz és a tél hangulatához hozzátartozik a sült gesztenye páratlan zamata, illata. A frissen sütött forró gesztenye ropogós szélű puha belseje valóban hozzájárul, hogy egy-egy hűvösebb este feledhetetlenné váljon. Mutatjuk a legfontosabb sütési trükköket!
Cikk
Habliliom
Milyen egy jó vendégváró desszert? Különleges, egyedi és persze nagyon finom! A jó vendéglátáshoz mindenképp hozzátartozik, hogy az ember olyasmivel készüljön, ami cukrászdákban, közértekben nem szerezhető be, vagy nem abban a formában, ahogy a vendéglátó kieszeli.
WM
A gesztenye régóta az ősz szimbólumának számít. A vadgesztenye tüskés formájával járul hozzá az őszhöz, míg a szelídgesztenyét inkább ízével, illatával társítjuk ehhez az évszakhoz. A szelídgesztenye felhasználható egyben, sütve vagy főzve, de akár liszt formájában is dolgozhatunk vele.
A hazai szelídgesztenye mostanában egyre nagyobb kincsnek számít – sajnos egyre kevesebb helyen maradtak meg az októberben szüretelhető fák.