Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A fűszer az étel lelke, azonban a tárolásával sokszor meggyűlik a bajunk: kiszárad, összeáll vagy kiszóródik. Mutatjuk, miként tárolhatjuk, hogy ezeket mind elkerüljük!
Fanny magazin
Létezik néhány különleges tulajdonságokkal rendelkező növény, amelyek segítenek elűzni a szúnyogokat és más rovarokat. Az illatuk, az olajuk vagy az alkotóelemeik révén sikeresen védelmezik a kertet, a teraszt vagy akár a bőrünket a szúnyogcsípésekkel szemben. Fontos megjegyezni, hogy az egyéni érzékenység és a környezeti tényezők befolyásolhatják a hatékonyságukat, így érdemes kipróbálni őket, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb megoldást.
Nincs olyan étel, amihez ne használnánk valamilyen fűszert. Legyen szó egy egyszerű főzelékről vagy egy szaftos pörköltről, biztos, hogy ízesítjük valamilyen fűszernövénnyel, akár szárítottal, akár frissel. Utóbbi esetében viszont résen kell lennünk, hiszen hamar megfonnyadnak. Létezik azonban egy szuper praktika, amivel akár egy héttel is meghosszabbíthatjuk élettartamukat, ezzel pedig aromájukat is sokáig élvezhetjük.
A szárított fűszerekkel ízesített ételek nagyon finomak, de gondolj bele, mennyivel menőbb lenne friss fűszernövényt szedni az ablakpárkányodból és azt használni főzéskor! Nemcsak az ételeid ízét, de a konyhádat is feldobhatod néhány cserép egészséges, sok-sok értékes tápanyagot tartalmazó fűszernövénnyel.
Nyáron rengeteg a szezonális gyümölcs és zöldség, mint például a görögdinnye, a meggy, az őszibarack, a kukorica, és még sorolhatnánk. Nem véletlen, hogy ilyenkor a piacok is roskadásig vannak a friss árutól. De melyek a legegészségesebb nyári finomságok? Mutatjuk!
Szponzorált tartalom
Itt a jó idő, rohamléptekkel közeledik a nyár. Ilyenkor különösen vágyunk a különböző folyadékok után. Ha már unod a vizet, könnyedén feldobhatod a saját fűszernövényekkel. Finom és illatos italokat készíthetsz. Máris mutatjuk, hogyan!
Ízletessé teszik az ételeinket – ám ennél többet is tudnak! Lássuk, miért érdemes gyakran fogyasztani a fűszernövényeket.
Zseniális növény: vetés után két héttel már szüretelheted – a lakásban. Télen, ha friss zöldet ennél, a zsázsa jól jöhet.