Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Sült és rántott csirkét minden családban készítenek, és hiába egyszerű feladat, mégis szinte mindenki máshogy ízesíti, süti. Most egy olyan módszert mutatunk, amitől a végeredmény még finomabb, szinte tökéletes lesz.
Hacsak nem vagy olyan ügyes és szorgalmas, hogy az év minden napján friss zöld fűszereket szüretelhetsz a konyhaablakból, akkor biztosan használsz szárított ízesítőket. Fűszerek nélkül ugyanis elképzelhetetlen a sütés, főzés.
Török Zsuzsa
A különféle fűszerek eltérően viselkednek a fazékban: egyesek nem bírják a magas hőmérsékletet, másoknak éppen a hőkezelés segít az aromák kiteljesítésében. Az ételek tökéletes ízharmóniájának eléréséhez kulcsfontosságú a fűszerek hozzáadásának időzítése.
Videó
Mire kell figyelni, ha húst pácolunk? Mi a különbség a száraz és a nedves pác között? Bármilyen kérdésed is van, a Mindmegette új sorozatában Gábor hentes mindenre választ ad - ma a húsok fűszerezéséhez és pácolásához ad elengedhetetlen tanácsokat.