Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Juhász Orsolya
Aki szeretne tökéletes alakkal hódítani a strandon, még éppen időben olvassa új sorozatunkat! Kiderítjük, hogy mit kell enni és inni ahhoz, hogy igazán magabiztosak legyünk nyáron a fürdőruhánkban. Az első részben a fűszerekkel foglalkozunk, hogy igazán intenzív ízekkel alapozzuk meg az új étrendünket.
MME
Ötletesek, menők, kreatívak és viccesek. Vigyázz, mert ha meglátod ezeket a konyha eszközöket, azonnal meg akarod majd rendelni őket. Mi szóltunk.
A chili con carne szó szerinti jelentése: húsos csili. Bár sokan azt gondolják, ez az étel Mexikóból származik, ez azonban nem így van, származási helye az amerikai Texas. Eredetileg egy csilis marharagú volt, ami apróra vágott marhahúsból készült. Az étel 19. századi megszületése óta számtalan változatban vált ismertté. A marhahúskockákat bab egészítette ki, ma pedig gyakran darált húsból főzik.
A só, a bors és a paprika kiváló alapfűszerek, de nem árt, ha a konyhánkat felszereljük olyan hasznos ízesítőkkel, mint a koriander, a kardamom, a szerecsendió vagy a fahéj. Mutatjuk, melyiket mire lehet használni.
Az elfogyasztott táplálék a bőr, a haj és a körmök egészségére is hatással van. Íme újabb négy szuperhatékony természetes szépítőszer!
Videó
Négy hentesüzletben összesen egytonnányi húst foglalt le és semmisített meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy összehangolt akció során.
Miért olyan karcsúak az ázsiaiak? Hogyan tudják megtartani az olaszok formás alakjukat? Íme, 12 nemzet legfontosabb alakformáló receptjei!
Mesés illatával olyan érzést kelt az emberben, mintha épp a legbonyolultabb fogás készülne a sütőben. Pedig ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb vacsora.
WM
Hihetetlen erős az idei szakácskönyv felhozatal, főleg, ha a hazai szerzők könyveit nézzük. Mindenki annak szentelte a 2015-ös évet, hogy megírja nekünk, mi minden finomat érdemes kipróbálni széles e világon. Nem véletlen az időzítés, a szakácskönyv tökéletes ajándék, mindenki számára fellelhető az a bizonyos példány, ami az ő igényeiről szól, neki segít vezetni a fakanalat. Íme néhány igazán jól sikerült alkotás az idei kínálatból.
A nyári grillszezon után az őszi-téli időszakban is kedvelt a héjában sült krumpli. Míg nyáron főleg köretként szolgált a különféle grillhúsok mellé, s a parázsba dobott csomag minden különösebb furfang nélkül került a tányérunkra, addig a hűvös időben már több figyelmet szentelünk neki.
A nyugalom aromája - így hívják a citromfüvet, ezért érdemes minél több ételbe becsempészni az év végi sok-sok teendő mellett. Leveshez, salátához, desszertekhez is érdemes használnod - megmutatjuk, hogy miért!
A gyors és tartalmas ételek között előkelő helyet foglalnak el a különféle rizses egytálételek. A rizs eleve szuper alapanyag, levesbetétnek, köretnek, tölteléknek is kitűnő. Laktat, jól felveszi a nedvességet, s általában a gyerekek is kedvelik.
Mindmegette
Ha túlságosan elszaporodnak cserépben tartott vagy kertben nevelt zöldfűszereid, érdemes elraktároznod belőlük. Persze frissen is felhasználhatod a bazsalikomot, kakukkfüvet, petrezselymet és társaikat. Adunk néhány ötletet mindehhez.
A nyári ízkavalkádhoz nem csak a napérlelte alapanyagok járulnak hozzá, hanem az ételek, a különféle fogások fűszerezéséhez használt zöld fűszerek is, amelyeket ebben az évszakban könnyedén termeszthetünk mi magunk, elég hozzá egy ablakpárkányon vagy erkélyen elhelyezhető virágláda.
Hosszú ideig gyönyörködnél bennük? Szeretnéd, hogy megőrizzék zamatukat? Adunk néhány tippet a zöldfűszerek gondozásához és felhasználásához.