Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Eleged van a hideg időből? Kissé levertnek érzed magad mostanában? Szerencsére van néhány olyan étel, ami javíthat a hangulatodon, mutatjuk, melyek ezek!
A fejtettbab-leves egy egyszerűen elkészíthető, tartalmas fogás, amit mindenki szeret, friss, ropogós héjú kenyérrel vagy frissen sült krumplis pogácsával mennyei! És, hogy mi legyen utána a második fogás? Készüljetek: maxiumum egy túrós palacsinta fér be. Vagy kettő. Mutatjuk a receptet videón!
A sólet hagyományos zsidó étel, amelyet eredetileg a pihenőnapon, szombaton fogyasztottak. A füstölt hús elengedhetetlen hozzávalója: libacombból az igazi, de természetesen csirkékből vagy marhából, esetleg sertésből is elkészítheted. Mutatjuk a négy legjobb receptünket!
Vass Lászlóné
Tükörtojás, csirkemell pörkölt, sült kolbász, fasírt - sokak számára ezek nélkül a feltétek közül elképzelhetetlen a főzelék. Valóban ezek a feltétek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy még finomabbá és még laktatóbbá varázsoljuk a tökfőzeléket, vagy a krumplifőzeléket, esetleg a spenótot.
Illényi Szilvia
Szekeres Lajosné Klári
Videó
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek. Jöjjön egy tartalmas bableves füstölt hússal.
A téli és kora tavaszi menü sztárja, a világszerte ismert és kedvelt bableves. Az egyik legrégebbi alapanyagnak számító szárazbab sok-sok ínséges időszakon segítette át az emberiséget, mivel ebből a könnyedén tárolható, energiában gazdag alapanyagból sokféle egytálételt, illetve levest készíthetünk.
Kihagyhatatlan recepteket hoztunk! Ha te is rajongsz a házias ízekért, akkor próbáld ki ezeket a fogásokat. Hétvégén akár sólet, bakonyi palacsinta vagy pásztortarhonya is kerülhet az asztalotokra.
Wessely Márta
A számtalan libaétel közül talán a legkedveltebb a sólet, amelyet sokféleképp elkészíthetünk. A sóletnél számtalan iskola létezik, ki erre, ki arra az elkészítési módra esküszik, mi most a belváros kedvelt, zsidó konyhát vivő bisztrójában, a Macesz Bisztróban jártunk utána, hogy milyen is a jó sólet.