Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Imádjuk a fokhagymát, de nem könnyű vele dolgozni. Hámozáskor ragacsos és kellemetlen szagú lesz a kezünk, a héj pedig beteríti a konyhapultot és a padlót. Ennek azonban vége, mutatjuk, hogyan kell egyszerűen megpucolni ezt a rengeteg jótékony hatással bíró fűszernövényt.
Videó
Ha olyan ételt készítünk, amihez sok fokhagyma kell, ezt a pofonegyszerű trükköt érdemes kipróbálni. Rengeteg időt megspórolhatunk vele!
A fokhagyma az egyik legcsodálatosabb alapanyagunk - de megpucolni... maga a pokol. A száraz héját levakarni úgy, hogy lehetőleg a körmünkkel ne kaparjunk bele a gerezdbe, szinte lehetetlen. És minél öregebb a zöldség, annál inkább rászárad a héja, és annál nehezebb, pepecselősebb ez a művelet. De mit tesz ilyenkor Széll Tamás? Természetesen erre is van egy zseniálisan egyszerű, a folyamtot pár másodpercesre rövidítő tippje.
Stern Ágnes
Villámgyors fokhagyma pucolási technikára akadtunk a neten. Ezt érdemes megnézni és kipróbálni is!