Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Mike-Erdődi Zsuzsanna
Cikk
MME
A lángosról legtöbbünknek a nyár jut eszébe, és bár az időjárás most nem épp ezt az irányt követi, egy finom sajtos-tejfölösnek képtelenség ellenállni. Ki tudja, talán a hideget is elűzzük vele.
A citrom és a fokhagyma külön-külön is valóságos csodaszer, de ha együttesen alkalmazzuk őket, akkor nagyon komoly egészségügyi problémákat előzhetünk meg, vagy éppen a fennállókat orvosolhatjuk is vele. Íme a gyógylikőr receptje, ami érszűkületre, meszesedésre, ízületi fájdalmakra csodálatos természetes gyógyír lehet!
Nem kérdés, hogy Gordon Ramsay főzési tanácsait érdemes megfogadni. Most megnéztük, miért sózza meg a világhírű séf a fokhagymát, mielőtt pépesíti.
Fehér Istvánné
Egyes növények erős antibakteriális hatását már évszázadok óta ismerik, és használják is a különféle betegségek gyógyításban, megelőzésben. Ha körülnézel, biztosan találsz a konyhában, kamrában olyan alapanyagokat, amelyek megfelelően alkalmazva szinte antibiotikumként használhatóak. Mutatjuk, mivel erősítheted az immunrendszeredet!
babiczky dóra
Szalontay Marcell Zoltán
Nem kevesebb mint 9-féle zöldséget tartalmaz ez a krémes-szószos tészta, ami így garantáltan fedezi a napi rost- és vitaminbevitelünket. Mutatjuk a receptet és az elkészítését videón!
Videó
A csirke rohanós hétköznapokra, de ráérős hétvégékre is jó választás - ez a sütőben sült tejszínes csirkemell recept, például, kettő az egyben: gyorsan elkészíthető, így egy fárasztó munkanap után sem megterhelő nekiállni, közben pedig elég mutatós és különleges ahhoz, hogy egy vasárnapi, családi ebéden is megállja a helyét!
A hagyma és a fokhagyma egy olyan alapanyag, ami szinte minden nagyobb főzés alkalmával előkerül, hiszen számtalan étel elhagyhatatlan alapját képezi. Ezért hoztunk most egy tuti tippet, aminek köszönhetően akár hónapokig is friss marad ez a kiváló hozzávaló, így biztosan nem fogja a kukában végezni néhány hét elteltével.
A fokhagyma sok magyar étel elengedhetetlen hozzávalója. Amellett, hogy kellemes ízt ad az ételnek, nagyon egészséges. A fokhagyma tele van fontos ásványi anyagokkal, vitaminnal és nagyon sok betegségre jó. Ám talán az még nem jutott az eszedbe, hogy a párnád alá tedd. Pedig érdemes.
Ragad az ujjad, rátapad a héj, és még mindig nem pucoltad meg a fokhagymát. Ismerős helyzet, ugye? A fokhagymapucolás nem túl hálás feladat, de van egy pofonegyszerű módja. Mutatjuk!
A vajat néha érdemes megbolondítani extra fűszerezéssel: a fokhagyma az egyik leggyakrabb használt ízesítő, ami nagyon jól harmonizál a vajjal. A fokhagymás vajat kenheted pirítósra, teheted szendvicsbe, készülhet belőle szósz és mártogatós, de akár süthetsz benne zöldségeket, húsokat is. Ha egy dolgot megteszel, még finomabb lesz a végeredmény – cikkünkből megtudhatod, mi az!
Mindmegette
A fokhagymanyomó az egyik legpraktikusabb konyhai eszköz, ugyanis nem kell apró kockákra felvágni a fokhagymát, hanem egyenesen belenyomhatjuk azt a készülő ételekbe. Létezik egy trükk, amivel ez a mozdulat még gyorsabb lehet!
Reggeli mínuszok, korai sötétedés, csapadékos időjárás. A hidegre szervezetünk is aktívan reagál, számos vitaminra, ásványi anyagra fokozottabban szükségünk van, melyeket pótolnunk kell, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, és megelőzzük a különböző hiánybetegségek kialakulását. Hogyan tehetjük ezt meg a lehető legegyszerűbben és legváltozatosabban? Egy dietetikus tippjei következnek!
A hagyma és a fokhagyma gyakori hozzávalói ételeinknek, finomak és egészségesek is, egyetlen hátrányuk, hogy a bennük lévő kénvegyületek kellemetlen leheletet okoznak, ami az emésztés folyamatakor csak fokozódik. Néhány praktikus módszerrel azonban könnyedén megszabadulhatunk a rossz lehelettől.
Eddig mi is kidobtuk a hagymahéjat, de látva ezt a trükköt, most már sose tesszük a kukába! Legyen szó bármilyen hagymáról, zseniális dolog készülhet a héjból. Mutatjuk, hogy micsoda!
Még tart a szezonja, ezért sokszor jó áron jutunk padlizsánhoz a boltokban. Érdemes ilyenkor sokat venni, mert kitűnő tápanyagforrás, és sokféle felhasználási módjának köszönhetően nem is unalmas zöldség. Egyik kedvencünk, a padlizsánkrém ezzel a trükkel percek alatt elkészül!