Mindmegette.hu
Recept
PATAKY KRISZTINA
Cikk
MME
Összegyűjtöttünk tizenegy olyan főételt, amelyeket lelkiismeretfurdalás nélkül falhatunk ebédre, de akár vacsorára is!
FAZEKAS KIRA
Ritkán eszünk halat, de karácsonykor azért a legtöbb családnál a halászlé mellett szerepet kapnak a különböző halételek is. Néhányat mutatunk most ezek közül, a klasszikus rántott haltól a különlegesebb halas fogásokig!
CSEH JÁNOS
Chrenkó Viki
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Dr.Gondek Károlyné
Ez alkalommal az aranyló aszú származási helyét jártuk végig és megkóstoltuk, majd elkészítettük a vidék hagyományos fogásait.
Hegedűs Kriszta
Török Zsuzsa
Süllőt és fogast már a nagy vendéglátós dinasztiát alapító Gundel János, a Szállodások és Vendéglősök Ipartestületének elnöke, a Ferenc József-rend lovagja is készített. Károly az apja „István főherczeg módra” elnevezésű halételének receptúráját tökéletesítette. Így született meg a párolt parajleveleken szervírozott, sűrű besamellel borított, vajban kisütött rántott fogasfilé Gundel módra, amely a nyitás óta szerepel a nagy múltú hely étlapján.
Bár az év 364 napjában alig eszünk halat, szenteste szerencsére sokaknál terítékre kerül előétel, leves vagy főfogás formájában. Mivel kevés halat eszünk, s még kevesebbet készítünk mi magunk, a repertoár is elég szűkös, amin belül biztonsággal mozoghatunk. Vajon milyen halas fogásokat lehet könnyűszerrel elkészíteni az ünnepre?