Mindmegette.hu
Cikk
MME
Biztos sokak számára okozott már bosszúságot, amikor a megmaradt ételt, vagy csak simán egy szendvicset próbált becsomagolni ezzel az amúgy hasznos konyhai eszközzel, ugyanis az folyton összetapadt. Nos, erre a problémára is találtak egy igen furcsa, ám de annál hasznosabb megoldást.
Nem csoda, ha elveszünk a különböző zsírok és olajok útvesztőjében. Nem mindig tudjuk, hogy melyik mire jó, mivel érdemes sütni-főzni, vagy akár a salátánkat feldobni. Íme egy kis segítség!
Talán nem is gondolnád, mennyi mindenre felhasználhatod az alufóliát az otthonodban. Azon túl, hogy a fólia alatt bizony jobban puhul az étel, vagy a sütőrácsra fektetve segíti a sütést, esetleg a hűtőben le lehet takarni vele a maradékot, további más területeken is hasznodra válhat - nem csak a konyhában.
A koronavírus-járvány talán még inkább arra ösztönöz bennünket, hogy spóroljunk, és jobban odafigyeljünk az ételmaradékok felhasználására. Tanácsainkkal azonban nemcsak az élelmiszerpazarlásnak inthetünk búcsút, hanem a felesleges zsírpárnáknak is.
Sok recepthez a szétválasztott tojásnak csak a sárgájára vagy csak a fehérjére van szükség. De mit tegyünk a megmaradt résszel? Semmiképp se dobjuk ki, inkább használjuk fel citromkrémben, tiramisuban, vagy éppen tojáslikőrben!
A nyers hús nagyon könnyen megromlik, és rengeteg baktériumnak adhat helyet, ezért nem árt kiemelt figyelmet fordítani a megfelelő kezelésére. Élelmiszer-biztonsági szakértők beszéltek arról, hogy mire kell ügyelni a nyers hús előkészítése, elkészítése, valamint a konyhai takarítás során.
Gombát egész évben vásárolhatunk, és sokan szeretik az erdőt járni, és maguk szednek gombát a leveshez, vagy pörkölthöz. Nagyon fontos, hogy ha boltban, piacon vesszük, akkor csakis frisset vásároljunk, mert hamar megromlik, lehetőleg használjuk fel 1-2 napon belül! Ha magunk szedjük, akkor pedig mindenképpen vizsgáltassuk meg gomba szakértővel.
Ennek a változatosan felhasználható zöldségnek most van a főszezonja. Grillezve, párolva, bundában vagy töltve egyaránt finom. Milyent érdemes választani? Meddig tárolhatod? Milyen fűszerek illenek hozzá? Most mindenre fény derül!
Sütve és főzve, sósan és édesen egyaránt az őszi–téli hónapok megunhatatlan kedvence a sütőtök. Ha választani szeretnénk konyhai feldolgozásra, a belbecs fontosabb a külcsínnél. Ismerd meg a legfontosabbakat a sütőtök vásárlásával és elkészítésével kapcsolatban!
Pontokba szedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy kihozhasd a legjobbat a kemény húsú gyümölcsből. Tudtad, hogy a héja, a csumája és a magja is felhasználható?
Török Zsuzsa
Az egész évben hozzáférhető, kellemesen hagymaízű pórét teljes egészében felhasználhatod, ráadásul nem fakaszt sírásra pucolás közben.
Jó sok narancsot vettél, mert ez a kedvenc déligyümölcsöd? Adunk néhány ötletet, mi mindenre használhatod azonkívül, hogy nyersen elfogyasztod vagy kifacsarod a levét.
Nyersen is imádjuk, de a lédús bogyók frissítő italokhoz, gyümölcsleveshez vagy jeges desszertekhez is szuper alapanyagok. Mutatjuk, mit csinálj a friss szederből!
Te sem tudsz ellenállni a nyár csábítóan illatozó édes gyümölcsének? Akkor nem valószínű, hogy ráunsz nyersen, de egészen augusztusig sokféle finomságot is készíthetsz a hazai termésből.