Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Valentin-napon gyakran előkerül a messzi földről érkező ananász, eper vagy akár osztriga is, mint a gyertyafényes vacsora fő attrakciója. Ezekhez az ételekhez sokszor kapcsolódik az a hiedelem, hogy vágyfokozóként is funkcionálnak - arról azonban nem szól a fáma, hogy van-e ennek bármilyen tudományos alapja. Ami viszont tény, hogy ezek beszerzése nem éppen környezettudatos magatartásra vall, ami szerencsére, manapság, már nem különösebben szexi. De akkor mi kerüljön Valentin-napon az ünnepi asztalra?
Sokszor felmerül a kérdés, számít-e az, amit egyetlen ember tehet a környezetért. A válasz egyértelműen igen. A fenntartható étkezés nemcsak hosszú távon, Földünk megmaradása érdekében elengedhetetlen, hanem a saját egészségünknek is jót teszünk vele. A Felelős Gasztrohős Alapítvány ezúttal egy csapatépítő kalandpályával rukkolt elő: a PróbatÉtel nevű programot olyan munkahelyeknek ajánlják, amelyek számára fontos a környezettudatos légkör megteremtése.