Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A darált hús az egyik legsokoldalúbb hozzávaló: egyrészt készülhet bármilyen húsból, másrészt az előételtől a tésztaételeken át levesbetétig bármi készülhet belőle. Most mutatunk 15 isteni fogást ebből a csodaalapanyagból!
Videó
A fasírt amióta világ a világ, a magyar konyha egyik elengedhetetlen és egyben megkerülhetetlen remekműve. Finom, és nagyon egyszerű, így bárki elkészítheti, megunni pedig lehetetlen. Jól mutat hidegtálakon, de krumplipürével, petrezselymes burgonyával, sült krumplival, esetleg egy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalva is ellenállhatatlan.
A fasírtot szinte mindenki szereti – a háziasszonyok meg annál is jobban, hiszen számos alapanyagból, könnyen összeállítható, sokféleképp ízesíthető, előételnek, főételnek és feltétnek is kitűnő, télen-nyáron készíthető fogás. Íme 11 szuper fasírtrecept.
Végre elérkeztünk húsvét hétvégéjéhez, amikor degeszre ehetjük magunkat sonkával, tojással, tormával és persze omlós kalácssal. Ha még nem tudjátok, mi legyen pontosan az ünnepi menü, akkor mutatunk nektek hozzá egy kis segítséget. Ti az „A" vagy a „B" menüt készítenétek el szívesebben?
Malmos Szilvia
A fasírtot mindenki szereti, főleg, ha helyes kis húsgolyók formájában tálaljuk, mert akkor hidegen és melegen is igen jól fogy. Ha még mindezt megfejeljük némi baconbe göngyöléssel, és a golyócskák közepébe sajtkockákat rejtünk, akkor garantált, hogy hetente el kell készítenünk famíliának.
PATAKY KRISZTINA
A húspogácsa közkedvelt feltét, illetve körettel főfogás is lehet. Próbáld ki a főbb mediterrán ízesítési módokat, és fedezd fel a különbséget! Meglátod, érdemes!
Székely-Takács Ágnes
Ennél valami finomat és laktatót, de nincs kedved órákig pepecselni vele a konyhában? Gyorsan könnyűt rovatunkban olyan pofonegyszerű fogásokat mutatunk nektek, amik nem csak a hétköznapokban, de akár a vasárnapi ebédnél is megállják a helyüket. Most egy mennyei bögrés fasírtgolyó következik, ami garantáltan az egész család kedvence lesz.
SÁNDOR ADRIENN
Csak darált hús, némi fűszer és kreativitásra van szükségünk ahhoz, hogy megbolondítsuk a hagyományos fasírtot. Persze néha, pont a klasszikus az igazi! Akármelyiket is szereted, tuti megtalálod a megfelelő receptet, ebben a válogatásban.
A fasírt az egyik legkedveltebb magyar étel. Szuper választás ebédre, vacsorára, mert könnyen és gyorsan elkészíthető. Ráadásul nemcsak darált húsból, hanem zöldségekből, például karfiolból, vagy cukkiniből is készíthetsz ropogós, fűszeres finomságot.
A fasírt fűszerekkel ízesített, tojással és vízben áztatott zsemlével egybegyúrt, általában darált sertéshúsból készített, kisebb-nagyobb húspogácsa. Vagy nem, mert zöldségből készült, vagy egyben sült, esetleg tojással töltött. Vacsorára szuper választás, hiszen gyorsan és egyszerűen elkészül. Íme a 10 legizgalmasabb variáció!
Van az úgy, hogy az embert hétköznap este váratlan és éhes vendégek lepik meg. Ilyenkor nem árt, ha van a bekészítve néhány jól bevált recept, ami gyorsan készen van, mégis eggyel több a szalámis szendvicsnél. Ha komoly a vészhelyzet, a lenti receptben a házi fasírtgolyót lecserélhetitek mélyhűtött boltira, vagy a sajtszeletbe tekert sonkára. A végeredményben nem lesz hiba!
WM
A fasírtot szinte mindenki szereti - a háziasszonyok meg annál is jobban, hiszen számos alapanyagból, könnyen összeállítható, sokféleképp ízesíthető, előételnek, főételnek és feltétnek is kitűnő, télen-nyáron készíthető fogás.
Wagensommer Alexandra
Pistuc
Az első húsétel, amit készítettem, a fasírozott volt. Jó anyám gyakran sütötte rúdban, azaz egyben, én inkább pogácsákat formázok belőlük. Egy biztos: akár így, akár úgy készítem, a fűszeresdoboz ilyenkor főszereplő a munkaasztalon.
Gyimesi Móni
KOCSIS BÁLINT