Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Eljött a farsangi szezon utolsó hétvégje is, jövő héten kezdődik a nagyböjt. Itt az ideje tehát, hogy ha eddig nem tettük, süssünk egy tál szalagos fánkot! Aki tart a kudarctól, és ezért nem állt neki, az fussa át az alábbi listát, így a leggyakoribb hibákat garantáltan elkerüli!
HL
Lehet szalagos, csöröge vagy képviselő, de a fánkok karneválja itt még közel sem ér véget!
WM
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a fánk igazi hungarikum. Pedig kevés kivételtől eltekintve szinte az egész világon szeretik ezeket az édes, olajban sült tésztaféléket. Már az i. e. időkben is kedveltek voltak az olajban sült sütemények, s ez a tendencia azóta sem változott.
Az utóbbi évek egyik igazi nagy visszatérője az éclair. Két-három évvel ezelőtt – a macaron árnyékából kitörve – ez a sütemény képes volt megújulni, megmutatni a benne rejtező értékeket, és rabul ejteni az édességek iránt rajongókat.
A jó ételek kedvelői között aligha akad bárki, aki ne hallott volna az Ínyesmesterről. Szakácskönyvének régi, féltve őrzött példányai generációról generációra öröklődtek.
Ha gyermekeinknek farsangi mulatságot rendezünk, a jelmez mellett természetesen játékokkal és finom falatokkal is készülünk. Receptek, jelmezek, ötletek!
A fánk széles e világban kedvelt étel, rengeteg változata létezik. Formája is lehet eltérő, ahogy tésztája, ízesítése is. A töltött fánk pedig nem csak Berlinben népszerű…
Habliliom
Bizonyára minden hobbiszakácsnak vannak olyan ambíciói, melyeket régóta dédelget, de vagy azért nem valósította meg, mert nem volt hozzá megfelelő alapanyaga, receptje, vagy korábbi kísérleteit nem koronázta feltétlen siker.