Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Bár kétségtelen, hogy a friss gyümölcsnek nincsen párja, azért van az úgy, hogy beérjük a fagyasztott verzióval. Szerencsére a legtöbb esetben így is bejuttatjuk a szervezetünkbe a sok-sok vitamint és antioxidánst, és nem elhanyagolható tényező, hogy a pénztárcánkat is kíméljük.
Akár saját magad sütöd a kenyeret, akár úgy vásárolod, nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogyan őrizheted meg a cipók, kiflik, zsemlék frissességét megfelelő tárolással. A fagyasztás nemcsak a zöldségeknél, a kelt tészták esetében is tökéletesen működik.
Ha van fagyasztószekrényed, akkor érdemes olykor tartalékolni mirelit alapanyagokból. Egy zacskó zöldségkeverék, spenót, vagy egy doboz halfilé sokszor jól jöhet, ha éppen nincs időd boltba menni, vagy ha kifogytál az ötletből, hogy mit főzz. Összeállításunkban adunk néhány tippet, hogy mi mindenre tudod használni a mirelit cuccokat.
Cordon Bleu, amit sokan egyszerűen sajttal és sonkával töltött pulykamellnek hívnak, mert nem pontosan tudják, hogy is kell kiejteni a nevét.
Orbán - Marosi
A magyar konyha sajátossága, hogy szégyenérzet nélkül lehet bármit panírba forgatni majd kisütni. A minden alól a sajt sem menekülhet és egyik nagy kincsünknek számít a rántott sajt. Az önmagában vacak vagy ízetlen sajtot ilyen formában meg lehet menteni és kicsit izgalmasabbá varázsolni.
A baguette egy igazi francia fehérkenyérfajta, ami többnyire 5-6 centiméteres átmérővel és körülbelül 60 centiméteres hosszúsággal rendelkezik. A hosszú kelesztési eljárásának köszönhetően markáns, vastag kérge van. A hűtőpultban kapható változatokat teszteltük.