Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Néha elég egy-egy apró fortély ahhoz, hogy megkönnyítsd a mindennapokat a konyhában. Összegyűjtöttük párat a nagy séfek praktikáiból, amit érdemes bevetni az otthoni sütés-főzéskor.
MME
A népmesékből tudjuk, hogy a királyi asztalokra pompás ételeket tálalnak, van ott minden, mi szem szájnak ingere. II. Erzsébet brit uralkodó asztalára is finomabbnál finomabb falatok kerültek, ám voltak olyan ételek, amelyektől távol tartotta magát a királynő.
A bacon a reggelink, az ebédünk vagy a vacsoránk szerves része. Lehet, hogy hetente többször is fogyasztjuk, mégis tudtunk olyan tényeket összegyűjteni róla, ami még a húsételek legnagyobb rajongóit is meglepheti. Íme, 10 érdekesség a baconről, aminek ismeretében talán még nagyobb étvággyal fogyasztjuk el a baconös omlettünket vagy hamburgerünket.
Egy felszolgálónak nem a talpalással, hanem a háklis vendégekkel gyűlik meg leginkább a baja. Hogy elkerülhesd a kellemetlen helyzeteket, összegyűjtöttünk azt az 5 vendégtípust, melyeket a pincérek ki nem állhatnak.
A tésztaételek és sok más finomság kapcsán is előkerülnek a különféle sajtok. Ismerj meg most néhányat egy kicsit közelebbről!
Török Zsuzsa
Fűszerként ízesebbé teszi ételeinket, gyógynövényként segíti egészségünk megőrzését és szépíti bőrünket. Por alakban és kandírozva is kapható, de megéri vesződni a gyökértörzsek hámozásával, mert a gyömbér nyersen a leghatásosabb.
Videó
Az ősz eleje az alma - vagyis az almás piték, almás szószok és almás húsok - szezonja. Hoztunk is öt olyan érdekességet a gyümölcsről, amit eddig talán nem is gondoltál volna!
Az önmagában is finom babapiskótát kávéba, kakaóba, forró csokiba, likőrbe, borba mártogathatod, pohárkrémekbe teheted vagy sütés nélküli tortákhoz is felhasználhatod. De azt tudtad, hogy a népszerű édesség története a középkorig nyúlik vissza?
Mint tudjuk, Gombóc Artúr szerint van kerek, tömör és lyukas, ám valójában a kakaópor- és kakaóvaj-tartalmuk alapján különítjük el az egyes fajtákat.
Stern Ágnes
Lehetséges, hogy a csalánról elsőként a természetjárás közben előforduló kellemetlenség, a csaláncsípés jut eszedbe. Pedig a növénynek rengeteg jótékony hatása is van, akár külsőleg, akár belsőleg alkalmazod. Máris mutatjuk, mik is ezek!
Hidrogénezéssel készül a margarin és tele van transzzsírsavakkal? Esetleg műanyag, így egyáltalán nincs tápértéke? Bár Magyarországon közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, számos városi legenda és tévhit övezi ezeket a termékeket. Most összeszedtük azt az öt tényt, amelyről talán még a legnagyobb margarinfogyasztók sem tudtak.
Amellett, hogy a különböző hagymák nyersen, főve és sütve egyaránt számos étel alapanyagai, rendkívül egészségesek is.
A sárgarépa az egyik legvitamindúsabb gyökérzöldségünk, ám sokszor csak a húslevesben landol. A béta-karotinban, A-vitaminban gazdag sárgarépának rengeteg jó hatása van az egészségre, érdemes belőle minél többet fogyasztani és nemcsak főzve, hanem nyersen is.
A sárgaborsó nemcsak, hogy nagyon olcsó és egészséges, de rengetegféleképpen elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen. Mindezek ellenére sokan még azt sem tudják, hogy mi is ez pontosan. Pedig érdemes megismerni!
Az uborka az egyik legkedveltebb zöldség. Nyáron, amikor uborkaszezon van nem győzzük készíteni a kovászos uborkát, vagy télire savanyúságként eltenni. Íme öt érdekesség erről a lédús, ásványi anyagokban gazdag, kalóriaszegény zöldségről.