Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Érik az eper, így egyre jobb áron juthatunk hozzá nagy mennyiségű, jó minőségű, mézédes gyümölcshöz. Mivel a szezon nem túl hosszú, érdemes résen lenni, és nagyobb tételben bevásárolni belőle, hogy dzsem és lekvár formájában minél többet konzerválhassunk belőle. Ehhez mutatunk most 9 szuper receptet!
Morzsálós Mirza
A nyár nemcsak arról szól, hogy finomabbnál-finomabb idénygyümölcsöket ehetünk, hanem arról is, hogy ezeket a gyümölcsöket befőtt vagy lekvár formájában eltegyük télire. Biztosan mindenkinek van egy emléke a nagyijáról, amint mossa a befőttes üvegeket, miközben a konyhában terjeng a finom sárgabarack, vagy szilva illat. Hogy a nagyi is elismerően csettintsen, lepd meg őt valamelyik finom dzsemmel.
PATAKY KRISZTINA
KISS NOÉMI
Török Zsuzsa
A hazai nap érlelte zamatos epernek sajnos csak pár hétig örülhetünk. Zárd üvegbe az illatos piros bogyókat, és egész évben élvezheted édes ízüket!
Orbán - Marosi
Eper vagy szamóca? Sokat lehetne rajta vitatkozni, de mi helyette inkább fogtunk 12 darab üvegbe zárt epret vagy szamócát, amit dzsemként vagy lekvárként hagyta el a gyártósort. Egy listán kezeltük őket, a polcokon sincsenek szeparálva, illetve a strandbüfében sem fogják különösebben szétválogatni őket.
Videó
Nem igaz, hogy a befőzés olyan bonyolult feladat. Néhány alapszabályt kell betartani, és kezdődhet a tartósítás. A jól végzett munka örömét pedig télen érezzük majd!