Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
A cukkini egy igazi jolly joker alapanyag: süthetjük, főzhetjük, tölthetjük és rétegezhetjük, minden jól áll neki. Most 13 rakottast választottunk, aminek garantáltan senki nem tud ellenállni. Jó étvágyat!
Egytálételek és tepsis húsok vele sült zöldséggel: fogások melyek elronthatatlanok és melyeket mindenki szeret. Íme 10 tepsis recept, melyből nem győztök majd választani!
A gyors és tartalmas ételek között előkelő helyet foglalnak el a különféle rizses egytálételek, például a rizottók is. Egy rizottó azonban mindig több, mint egy sima rizses egytálétel. Gyors, kiadós, egyszerű, és ezerféle módon variálható – persze, hogy szeretjük!
A római edények néhány évvel ezelőtt voltak igazán népszerűek, aztán a legtöbb helyen a konyhaszekrény mélyén pihenve várták, hogy újra felfedezzék a bennük rejlő lehetőségeket. Most eljött az idő, hogy anyukád után te is elvarázsold a családot egy agyagedényben sült főétellel vagy desszerttel.
Kósa Kolos
A brassói egy olyan egytálétel, aminek az ég világon semmi köze névadó városhoz. De mégis kit érdekel, ha egy istenien szaftos és finom egytálétel a végeredmény? Ha megfogadod az alábbi videóba foglalt instrukciókat, szinte lehetetlen elrontani.
Kard Sándorné
Szereted a rakott kelt, de macerásnak tartod az elkészítését? Videón mutatunk egy jól bevált, kipróbált receptet, amellyel még a kezdők is sikert arathatnak. Íme a rakott kelkáposzta egyszerűen.
Ha van otthon egy kis karfiol, rizs és némi darált hús, akkor a következő receptekkel nem lőhetsz mellé! Találsz tejszínest, sajtos-tejfölöst, tojásost, baconöst és persze diétás rakott karfiolt is. Innentől csak annyi a dolgod, hogy kiválaszd és elkészítsd a kedvenc karfiolos ételedet. Mindegyiket imádjuk!
Biró Sára
Tejföl nélkül elképzelhetetlen a magyar konyha, hiszen használjuk levesekhez, főételekhez, de még desszertekhez is. A rakott ételekhez is elengedhetetlen, hiszen a tejföltől lesznek szaftosak és krémesek. Íme 7 tejfölös rakottas, amit imádunk.
A nyári családi, baráti találkozók kedvelt fogása a pincepörkölt, amelyből nem érdemes kis adagot készíteni, hiszen mindenki repetázni fog – még az is, aki elsőre idegenkedik a csülkös-körmös, laktató egytálételtől. Íme négy recept, amit érdemes kipróbálni!
Mint a legtöbb szezonális zöldségnek, úgy a töknek is jól áll a töltelék. Főleg, ha az egy fűszeres darált sertéshúsos töltelék kaporral és majoránnával megbolondítva. Ha diétázol, akkor cseréld le a sertést csirke- vagy pulykahúsra, de használhatsz akár bulgurt vagy zöldségeket is.
DÖMÖTÖR VIOLA
Ha van otthon darált hús és valamilyen zöldség vagy tészta, akkor biztosan nem marad éhes a család. Ezekből az alapanyagokból finom, laktató ebédet vagy vacsorát lehet készíteni. Íme néhány rakott finomság.
Péntek reggel már nagyon sokan azon törik a fejüket, hogy mi kerüljön hétvégén az asztalra. Vajon húsos vagy húsmentes legyen a menü? Készüljön leves is, vagy elég lesz egy tartalmas egytálétel? Lesz idő bevásárolni a családi programok mellett? Rengeteg kérdés, amire figyelni kell. Hogy megkönnyítsük a dolgodat, segítünk néhány fantasztikus recepttel.
Putóczki Gáborné
Hamvazószerdán kezdődik a húsvétot megelőző, 40 napig tartó nagyböjt. Azoknak, akik ebben az időszakban elhagyják a húst, összegyűjtöttünk 11 laktató rakott egytálételt sok-sok zöldséggel, hogy könnyebb legyen megtervezni az ebédeket-vacsorákat a következő több mint egy hónapban!
Spider Girl
Ha valami igazán kiadós ebédre vágyunk, a káposztás-húsos fogásokkal nem lőhetünk mellé. Főleg, ha még némi friss kenyeret is fogyasztunk hozzájuk. Ezekkel a tartalmas egytálételekkel garantáltan jóllakik a család!
Videó
Miután kenterbe verte a többi versenyzőt a Konyhafőnök VIP-ban, egy másodpercig nem kételkedhetünk abban, hogy Gáspár Bea zseniálisan, szuvidál, konfitál, szervírozik. És mindezt persze úgy, hogy imádja minden percét. Ám, ami számára az igazi öröm, a valódi elismerés: ha ízlik a főztje. A Mindmegette sorozatában a családja és a barátai kedvenceit főzi meg nekünk, amivel nálunk is garantált a siker. Ezúttal töltött dagadót készített, a klasszikus receptet egy kis csavarral. A húsvéti ünnepi asztal fénypontja lesz ez az étel.