Mindmegette.hu
Recept
Dr.Gondek Károlyné
Videó
Ismét egy régi receptet újít fel Mautner Zsófia: most az alföldi nagymamája szakácskönyv gyűjteményéből választott, Eredeti kunsági szakácskönyvéből című könyvből készíti el a pöszmétés húsgombócot. Friss, kicsit édes, kicsit savanyú - igazi nyári finomság, rizs helyett bulgurral könnyítve!
MME
Cikk
A tavaszi savanyúságverseny egyik esélyes versenyzője a rebarbara, egészen addig, amíg a piacon szembe nem találjuk magunkat egy tálcányi egressel. A latin elnevezésben is a savanyúságával fémjelzett (Ribes uva crispa) gyümölcsöt azonban nem szabad leírni, kis odafigyeléssel, jó társítással könnyedén megszelídíthető, s többféle formában is asztalra tehető.
SB
A nagypapám kertjében óriási egresbokrok virítottak, ezért gyerekkorunkban nyáron gyakran került az asztalra a belőle készült leves, szósz és édességek. Járjunk utána, mit is érdemes tudni erről az érdekes gyümölcsről.