Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Vidék íze
A magyar gasztronómia tele van hangzatos ételnevekkel. Ilyen az ördögpirula is, melyről sokan, főleg a városi fiatalok talán még nem is hallottak, pláne nem kóstolták!
Kőrösy Gabriella
Videó
Sokaknak mumus az égetett tészta – és így a profiterol, az ekler- vagy a képviselőfánk – elkészítése, holott ha betartunk néhány egyszerű alapszabályt, és hagyunk elég időt az egyes lépésekre, garantált a siker!
A choux, a franciák egyik kedvelt édessége nagyon hasonlít a mi képviselőfánkunkra. Égetett tésztából készült, roppanós kis „golyó", amit mi most erdei gyümölcsös pürével töltöttünk meg. Mutatjuk, hogyan készül!
A képviselőfánkot sokan szeretik, de kevesen, csak az igazán rutinosak mernek belevágni az elkészítésébe. De ha meg sem merjük próbálni, hogyan leszünk rutinosak? Sehogy! Épp ezért érdemes most Gáspár Bea bombabiztos receptjével elkezdeni a képviselőfánkozást: ebben a videóban ugyanis Bea lépésenként elmagyarázva készíti el a kétféle csokikrémmel töltött mennyei süteményt, külön felhívva a figyelmet minden buktatóra.
Hogy lesz magas és szellős a piskóta? Hogyan készül a tökéletes csoki ganache? Mi az égetett tészta vagy a linzertészta titka? Most új, Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!
Debreceni Anett
Akik gyakran sütnek,tudják: mindegy, hogy piskóta, pite vagy hajtogatott vajas tészta: kell egy jó alaprecept, aztán a variációk számának csak a képzeletünk szabhat határt. Akik pedig egyáltalán nem sütönek süteményt, vagy csak nagyon ritkán, tudják: egy biztosan jó, többször, többek által kipróbált alaprecepttel garantált a siker. A most következő 11 recept tehát mindenkinek jó szolgálatot tehet - próbáljátok ki mind!
Botos Anna Mária
WM
Az égetett tészta a magyar cukrászdák elengedhetetlen kelléke. Igaz, nem a legtöbbet használt tésztaféleség, de azért a képviselőfánkot mégiscsak ebből készítik.
Baloghné Kele Judith
PATAKY KRISZTINA
Tündi konyha
Szekeres Lajosné Klári
DUSHA CSENGE