Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A Coca-Cola cukormentes üdítőihez Kínában gyártják a növényi alapú édesítőszert, szukralózt, ám most a koronvírus miatt jelentősen lassult ott a termelés. A cég múlt pénteken közzétett éves jelentésében arról ír, hogy ha a járvány elhúzódik, igen nehézkessé, sőt, idővel lehetetlenné válik a kalóriaszegény kóla gyártása.
Vajon a cukor vagy az édesítőszer a károsabb? Kell a köztük választani? Sorra veszünk néhány fontos kérdést.
Orbán - Marosi
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz - olvashatjuk egyre több termékleírásban, ami azonban nem garancia rá, hogy amit megveszünk, valóban cukor nélkül készül. A Mit ettem ma tesztcsapata megvizsgálta és végigkóstolta a diabetikus és light termékeket, hogy kiderítse, pontosan mennyi cukrot tartalmaznak, és egyáltalán finomak-e. Lássuk!
Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, mely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, és nem utolsó sorban kellemes ízélményt nyújt.
Nincs olyan ember a Földön, akinek ne lenne legalább egy olyan ismerőse, aki az újévi fogadalmai közé ne tette volna be az egészségesebb étkezést. A hagyományos étrend egyik nagy gonosztevője a cukor. Számtalan ételbe kerül embertelen mennyiségben, legyen szó édességről, desszertről vagy éppen üdítőitalokról.
Kulcsár Tímea Ágnes
Miután lebuktattuk a sajtokat, a tojásfehérjét, a light joghurtot és a müzliszeleteket cikksorozatunk első részében - folytatódjék a további bűnösök felsorolása!
Amikor valaki diétázik - fogyási vagy gyógyulási céllal - többnyire a legnehezebb a cukrot, a süteményeket - az édes ízt elengedni. Mivel a mesterségesen előállított édesítők hosszútávon nem fogyaszthatóak kellemetlen emésztőrendszerben jelentkező mellékhatások nélkül, érdemes előnyben részesíteni a valamennyivel drágább, de természetes édesítő hatású, cukormentes szereket. Házigazdánk 3 részes cikksorozatban mutatja be a legnépszerűbbeket!
A Közép- és Dél-Amerikában őshonos sztívia, amit az ott élő indiánok már 200 éve használnak édesítésre, igazi szupersztár a növények között, hiszen több pozitív hatása is van az emberi szervezetre.