Mindmegette.hu
Cikk
Fanny magazin
Egyre népszerűbbek a különféle növényi olajok. Összeszedtük, milyen jótékony hatásuk van a szervezetre, és melyiket fogyaszthatjuk hidegen, melyikkel süthetünk, főzhetünk.
MME
Nem csoda, ha elveszünk a különböző zsírok és olajok útvesztőjében. Nem mindig tudjuk, hogy melyik mire jó, mivel érdemes sütni-főzni, vagy akár a salátánkat feldobni. Íme egy kis segítség!
Juhász Orsolya
Bizony, a fogyókúrázók egyik ősellensége, a zsír is lehet egészséges, ha megfelelő fajtát és mennyiséget viszünk be a szervezetünkbe. Testünk nem működik nélkülük, a hasznos olajak pedig serkentik az anyagcserét, elmulasztják az éhséget, és segítenek a többi tápanyag feldolgozásában.
A tavasz csalhatatlan jele, hogy egyre több friss zöldség az asztalunkra. A különféle főzelékek és zöldséglevesek mellett, a kevert saláták is egyre nagyobb szerepet kapnak. A primőrökön kívül számtalan egyéb kiegészítővel gazdagíthatók ezek a saláták, azonban a végső összekovácsoló erő, a sokféle zöldet valóban salátává tevő kiegészítő, az öntet, illetve az olaj mibenléte szintén meghatározó.