Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.
WM
Már az ókori rómaiak is megmondták, hogy az étkezést tojással kell kezdeni. Sőt, olykor érdemes azzal folytatni és befejezni is. Nem főtt tojáshegyeket kell elpusztítani, csupán érdemes a tojást - mint alapanyagot - felhasználni.
HL
Almás, diós, mákos, meggyes, túrós, vagy legyen inkább halas, húsos, szalonnás, esetleges zöldséges? A piték variációinak, kombinációinak sora szinte végeláthatatlan és megunhatatlan: lehet főétel vagy desszert, melegen, langyosan egyaránt kitűnő, hidegen pedig jól jön piknikre éppúgy, mint uzsonnára.
Habliliom
Szeptember közepe, elkezdődött nem csupán az almaszüret, de ismét tányérra kerülnek az almás desszertek.
SB
Az egyik kedvenc édesség hazánkban a madártej marad, akármilyen nagy iramban próbálják kiszorítani a brownie-k, muffinok, clafoutis-k őt és a palacsintát a somlói galuskával együtt. Miért madártej? Milyen variációi vannak, és hogyan kell tökéletesen elkészíteni?
Ahogy a májusi napsütés egyre inkább a szabadba hívogat mindenkit, úgy közeledik a könnyed desszertek ideje.
Furcsa egy növény: nem a levelét, nem a termését, de még csak nem is a gyökerét esszük - bár mindegyiket felhasználják gyógyászati célra -, hanem a szárát. Ez, a sóskafélék családjába tartozó zöldség leginkább gyümölcsként kerül az asztalunkra… Kicsit ellentmondásos, de mindjárt kiderítjük az igazságot a rebarbaráról.
A csokoládés desszertekkel nem lehet mellényúlni, rengeteg féle és fajta izgalmas édesség kihozható egy tábla jó minőségű csokiból. Most vanília, mangó és kesudió társul az azték kincshez.
Az egyik legismertebb desszertbor, melyet nemcsak étvágygerjesztőként adhatunk, de különleges ízével megbolondíthatjuk ételeinket is. Honnan jön, hogy készül, mire használjuk a sherry-t?
Egyik legnagyobb kedvencünk a hűvös, vaníliás, selymes krém, amit tojáshabok koronáznak. Elkészítése nem bonyolult, és számtalan módon variálható. Most mandulával és karamellel készítjük.
Első ránézésre bizarrnak tűnik, pedig ha jobban belegondolunk, mindegyikünk evett már zöldséges süteményt. Jusson csak eszünkbe a kávézókban oly népszerű répatorta vagy a nagyanyánk tökös-mákos rétese. Ugye? A zöldségek alattomban az édességeinket is célba vették, és egészséges alternatívát kínálnak a sok nehéz desszert mellett.
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Szeptemberi menüsorok minden napra!
Nani
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Júliusi menüsorok minden napra!
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Júniusi menüsorok minden napra!
Ez az a tipikus desszert, amit egy-egy éttermi vacsora zárásaként szívesen elpusztítunk, de a konyhában már nem állunk neki elkészíteni. Mert félő, hogy összeesik, vagy fel se jön... pedig nem nagy ördöngösség, csak meglepő, hogy három-négy hozzávalóból könnyedén készíthető finom, meleg desszert.