Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az aszály és zsugorodó vetésterület miatt egyre kevesebb cukrot állítunk elő, ez pedig a cukor drágulásához vezet - állítja a szakértő.
A kávét sokféleképpen lehet elkészíteni és ízesíteni is. Az igazi kávérajongók "üresen" isszák, sokan tejjel, cukorral vagy mézzel fogyasztják, és egyre többen vannak, akik egy csipetnyi sóval bolondítják meg.
Ha a recept barna cukrot ír, akkor természetesen barna cukrot használsz, ugye? Akkor is, ha éppen nincs... Próbáld meg otthon előállítani, és eldöntheted, hogy a későbbiekben maradsz-e a boltban vásárolt cukornál, vagy inkább a saját magad készített finomságot fogod a jövőben is használni.
Júliusban már a második egymást követő hónapban csökkentek globálisan az élelmiszerárak havi összevetésben.
A túl sok cukorfogyasztás nem egészséges. Nemcsak elhízáshoz vezethet, ha sok cukrot eszünk, hanem számos betegség kockázatát is fokozza, beleértve a szívbetegséget, és a 2-es típusú cukorbetegséget is. Ám bármennyire is igyekszel kiiktatni a cukrot, sok olyan ételben is van, amelyre nem is gondolnál.
Akár fogyni szeretnénk, akár az egészséges táplálkozás a cél, sokszor nehéz eldönteni, hogy a divatos diéták, és baráti jó tanácsok közül melyiknek hihetünk, és melyik humbug.
Déri Szilvia
Ha azt mondom, cukor, szinte biztosan a sima, bolti kristálycukor ugrik be neked elsőre, pedig az édesítők tárháza ennél jóval több és sokoldalúbb.
Gyakran visszatérő kérdés a gasztronómia és az egészséges táplálkozás területén; használjuk zsírt az étkezéseinkben, vagy sem? Már lassan mi sem tudjuk, hogy kinek higgyünk, hiszen minden hónapra jut egy olyan kutatás, ami egészségtelennek, vagy éppen ellenkezőleg, egészségesnek tartja.
Egy szuper módszert találtunk, ami egyszerűen segít átlátni az élelmiszerekben található tápanyagok arányát. Ha erre odafigyelünk, máris egészségesebben táplálkozhatunk!
Stern Ágnes
Az a fránya cukor könnyen képes plusz kilókat varázsolni az emberre, vagy egy pillanat alatt tönkretenni a diétát - ráadásul szinte állandóan vágyunk rá. Mutatunk néhány trükköt, melyek segítségével csökkenthetjük a vágyakozást!
A rákos megbetegedések sajnos világszerte a vezető halálokok között szerepelnek. A helyes táplálkozás továbbra is hozzájárul a rák megelőzéséhez, illetve az egészségünk megőrzéséhez. Sajnos számos olyan élelmiszer van, aminek fogyasztásával, bár nem is gondolnánk, de mi magunk is növeljük vele a rák kockázatát.
Kulcsár Tímea Ágnes
A legtöbb készétel rengeteg cukrot tartalmaz, így vásárláskor nem árt, ha kétszer is megvizsgáljuk a termékleírást. Ráadásul a cukor azokban az ételekben is erőteljesen jelen van, melyek egészségesként élnek a köztudatban. Íme 5 termék, amit egészségesnek hittél, pedig nem azok.
Vajon a cukor vagy az édesítőszer a károsabb? Kell a köztük választani? Sorra veszünk néhány fontos kérdést.
A kiegyensúlyozott táplálkozás része a napi ötszöri, kis mennyiségű tápanyagbevitel, és ennek része egy kora esti vacsora is. Megfelelő időzítéssel és mennyiségekkel ez az étkezés is része lehet a diétádnak, íme 5 jó tanács, hogyan!
Egy kis cukor a kávéba, pár szelet süti, és néhány pohár üdítő - talán észre sem veszed, hogy jóval több cukrot viszel be a szervezetedbe, mint amennyi ajánlott. Ezekkel a trükkökkel viszont villámgyorsan lecsökkentheted a cukoradagodat úgy, hogy szinte észre sem veszed!