Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Csilla
Vass Lászlóné
Videó
Farsang nem múlhat el fánk nélkül. Eddig még nem sütöttél? Kezdd a csörögével! Az alakja miatt forgácsfánknak is nevezett farsangi finomság elkészítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a szalagosé, a formázása pedig csak ránézésre bonyolult. Kiváló vendégváró sütemény, mert kis munkával rövid idő alatt sokat készíthetsz belőle.
Két brit fiatalember, Henry Firth és Ian Theasby elhatározta: megmutatják a világnak, milyen egyszerű csupán növényi alapanyagokból csodálatos ételeket készíteni. Ők a BOSH! fiúk, akiknek a legjobb receptjeit most megosztjuk veletek - ma mindnyájunk kedvenc spanyol édessége, a churros következik, tojás nélkül elkészítve, sűrű csokiszósszal kínálva, ami nélkül, jól tudjuk: elképzelhetetlen ez a fánkcsoda!
Cikk
MME
Ahány ország, annyi fánk! A fánk készülhet égetett tésztából, lehet az általunk készült szalagos fánk, de megspékelve almával és mazsolával. Most 10 szuper recepttel hoztunk!
Most, hogy a farsang a végéhez közeledik, és pár napon belül kezdődik nagyböjt, aki eddig nem ünnepelt kellőképpen, az ezen a hétvégén mindenképpen tegye meg! Ha jelemezbálba nem is feltétlenül mentek, de egy jó fánkot mindenképpen süssetek. Elé pedig maximum egy finom és tartalmas leves dukál, mondjuk egy csorba, hogy a fánkból minél több fogyjon. Jöjjön a farsani menüsor!
A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, így nekik jó hír, hogy jóféle fánkot nem csak élesztős tésztából lehet készíteni.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!