Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
A piskóta alapú süteményekkel kapcsolatban egy aggodalom merül fel mindig: mi van, ha túl száraz lesz a tészta? Ha aznap tökéletes is - mi lesz vele másnap? Van egy extra hozzávaló, amivel többé nem kell ezen izgulni, ugyanis nem csak habkönnyű, de puha és szaftos is lesz a végeredmény!
A borongós napokon nemcsak a testet, hanem a lelket is melengeti egy finom forró ital, vagy éppen egy különleges sütemény. Most olyan édesítőket és édességeket ajánlunk mindenki figyelmébe, amelyek a kényeztetésen túl még egészségesebbek is.
Egy francia klasszikust, az eredeti "mousse au chocolat"-t, vagyis a csokoládéhabot készíti most el nekünk Segal Viktor mesterszakács és Mautner Zsófia, közben kiderül néhány titok a tejszínhabkészítésről is, és megtudjuk azt is, hogyan lesz a foszlós húsvéti kalácsból kruton.
A Nutella 2007 óta rendelkezik saját nappal, ugyanis ebben az évben ütött szöget Sara Rosso amerikai blogger fejében, hogy vajon egy ilyen sokak által rajongásig szeretett édességnek miért nincs külön ünnepe. Sara azonban nem csak a kérdést tette fel, hanem cselekedett is: alapos, mindenre kiterjedő szervezésbe kezdett, melynek eredményeként ma már sok ezer rajongó minden szégyenérzet nélkül falja a Nutellát február 5-én.
HL
Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak önmagában mégis mostoha szerep jut a csokoládék között. Nem úgy a vele vagy belőle készült finomságoknak!
Talán kevesen tudják, hogy a nugát nemesebb, krémesebb, mint a legtöbb csokoládé. Nagyon mogyorós és nagyon csokis… Bár sokféle létezik belőle, mindjárt utána is járunk!
Elmúlt a Valentin-nap, a kedves fiúk és lányok, asszonyok és férfiak biztosan kitettek magukért a jeles napon. Szerintem a főzés és sütés mindig a törődés legmeghatóbb és legeredetibb kifejezése.