Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Nyakunkon az ünnepi időszak, amikor minden finomságból szinte duplán fogyasztunk. Ilyenkor előkerülnek a borok, a pezsgők és a likőrök is, utóbbiért pedig rendesen ki kell nyitnunk a boltban a pénztárcánkat. Ezeket az édes italokat azonban otthon, házilag is elkészíthetjük. Íme a 6 legnépszerűbb likőr receptje!
WM
A lélekmelengető levesek, főételek, ilyen-olyan meleg italok mellett, sokunk számára az igazi megbékélést, egy falatnyi boldogságot, egy szeletnyi kényeztetést azért valamilyen sütemény hordozza magában. Mondjuk egy jó csokoládétorta.
A harapós hidegben tett novemberi kirándulások alfája és omegája lehet egy melengető fogásokban és italokban gazdag fesztivál. Szerencsére sok izgalmas program vár ránk ebben a hónapban is.
Az őszi- téli időszakban szívesebben fogyasztunk erősebb ízvilágú, kicsit csípősebb, meleget adó ételeket. A különféle tartalmas egytálételek fűszerezése is felerősödik és színre lép a legfőbb erő: a chili.
Készíts valami hasznosat vagy finomat a fiókban heverő, ellenállhatatlan csokiból!
HL
Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak önmagában mégis mostoha szerep jut a csokoládék között. Nem úgy a vele vagy belőle készült finomságoknak!
Habliliom
A cukrászatban van néhány olyan alapkrém, amelyek sokoldalúan használhatók, mesésen ízletesek és könnyű elkészíteni őket. Ezek egyike a csokoládé ganache - vagy más néven párizsi krém. Könnyű süteményben pedig egyszerűen mennyei!
A csokoládé táblás formában is ideális, de a csokoládérajongók tudják, hogy nincs jobb egy gazdag, omlós, krémes, kissé folyós, csokoládés desszertnél vagy egy gazdag forró csokoládénál.
Talán kevesen tudják, hogy a nugát nemesebb, krémesebb, mint a legtöbb csokoládé. Nagyon mogyorós és nagyon csokis… Bár sokféle létezik belőle, mindjárt utána is járunk!
A kakaófa tudományos elnevezése - Theobroma cacao - pontosan megfelel a címben jelzettnek, amely görög theósz (isten) és broma (étel) szóösszetételből ered. A kakaó manapság is töretlen népszerűségnek örvend.
Hallom, odahaza szünnapot kapott a rossz idő, tombol a nyár, négynapos ünnep, miegymás! Itt kicsit komolyabban veszi a munkát a záporeső meg a viharos szél... Itt, kérem, se kánikula, se négynapos ünnep, de még jó idő is csak egy árva hétfőre volt...
Az olvadó csokoládé, a pörkölt mogyoró, a sütőből frissen kikerülő sütemény olyan csodás illatokkal tölti meg a konyhát, hogy nincs az a zimankós őszi nap, amelyen ne járna át melegséggel mindenkit!
Mozzarella
Svájc kis ország, három nagy szomszéddal, amelyek rányomják bélyegüket a svájci étkezési szokásokra. Tehát Svájcban ehetünk franciául, németül, olaszul, továbbá nemzetköziül. És egy kicsit még svájciul is! Nézzünk néhány svájci specialitást!
A csokoládé egyszerűen mindent visz. A legnagyobb kedvenc, akár magában, akár desszertbe komponálva, bonbonként mindenféle ízben.
Itt a húsvéti csokinyuszik szezonja. Ám többségünk nincs tisztában a valódi csokoládé és a kakaós massza közötti különbségekkel. Érdemes megnéznünk a címkén, mely alapanyagokból készült a termék, s valóban csokoládét kapunk-e a pénzünkért.