Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Egyes emberek kimondottan rajonganak a méregerős paprikákért, és szinte minden ételbe belekeverik a chilit. Sokan viszont az enyhe csípőset sem bírják, de vajon mi a helyzet az állatokkal?
Ki az, aki úgy gondolja, hogy ha kikaparja a magokat a paprikából, az kevésbé vagy egyáltalán nem lesz csípős? Nos, annak, aki most fejben feltette a kezét, eláruljuk: téves az elképzelés. A paprika ereje nem a magjában rejlik.
Fanny magazin
A csípős ételekért sokan rajongunk, egyszerűen imádjuk, ahogy minden érzékszervünkre hat ez az intenzív íz. De vajon miért szeretjük? És milyen hatással van az egészségünkre?
Ha valaki diétába kezd, annak tisztában kell lenne azzal, hogy a tartós fogyás titka nem a koplalás, hanem a helyes, napi többszöri táplálkozás és a rendszeres sport. Építsd be te is étrendedbe a következő ételeket, mert így bizonyítottan könnyebben szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól, ráadásul még egészségesek is.
SB
A sült paprikák kultúrája a Balkánról és Kis-Ázsiából szivárgott be hozzánk. A paprikát süthetjük grillen, sütőben, de akár serpenyőben is, párolhatjuk és millióképpen fűszerezhetjük.