Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kovács Ágnes
Cikk
MME
Egyszerre leves és egytálétel. Ha a gulyásból megeszel egy nagy tányérral, utána már csak egy túrós palacsintára, vagy túró gombócra vágysz. A gulyást eredetileg marhából készítik, de ahány ház, annyi szokás. Összeállításunkban biztosan találtak olyat, amit hétvégén elkészítenétek.
A téli és kora tavaszi menü sztárja, a világszerte ismert és kedvelt bableves. Az egyik legrégebbi alapanyagnak számító szárazbab sok-sok ínséges időszakon segítette át az emberiséget, mivel ebből a könnyedén tárolható, energiában gazdag alapanyagból sokféle egytálételt, illetve levest készíthetünk.
SB
A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska vagy nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már főzhetjük is. Közeli rokona a csipetke, melyhez nem kell víz, és levesekbe tesszük szaggatás nélkül. Íme, minden, amit tudni érdemes!
Rozsnyai Gabriella
Salamon Csilla
Fülöp Sándor
Markos Mária