Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Adventtől karácsony végéig a konyhákat illatos fűszerek aromája lengi be. Amellett, hogy finomabbá varázsolják ételeinket és italainkat, még az egészségünkre is jótékonyan hathatnak. Íme a legnépszerűbb karácsonyi fűszerek és néhány fontos, érdekes tudnivaló róluk!
A karácsonykor gyakran használt fűszerek, amellett, hogy finomak, a szervezet számára is hasznosak!
WM
A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története a régmúlt időkre nyúlik vissza. A gyógyhatása miatt régóta kedvelt magokat sokféle módon felhasználhatjuk.
A karácsonyi készülődésben jelentős szerephez jutnak a fűszerek. Előkerül a fahéj, a szegfűszeg és szerencsére az utóbbi néhány évben a nagyon dekoratív és markáns ízű csillagánizs is egyre gyakrabban tűnik fel a konyhákban.
A növény a Földközi-tenger környékén őshonos, már az ókori egyiptomiak is használták. Mára szinte az egész világon elterjedt, hazánkban is termesztik, bár meglehetősen igényes növény, ezért kiskertekben nagyon ritkán marad meg.