Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Pataki Nóra
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Videó
Folyik a könnyed, nagyokat nyelsz, de mégis imádod. A csilis babért nemcsak Mexikóban, hanem szerte a világon rajonganak. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el minél egyszerűbben.
PATAKY KRISZTINA
Opitzer Gábor
Sinka Endre
A csilis babot sokféleképpen el el lehet készíteni, és a számtalan variáció között biztosan van sok olyan is, amin még egy latin-amerikai család sem borulna ki. A lenti videón egy titkos családi receptet osztunk meg veletek, amit a évtizedek óta minden tavaszindító kerti parti kötelező fogása. A gyermekekre való tekintettel mindig kétféle változat készül: jalapenós és anélküli, de a 60%-os kakaótartalmú csokoládé egyikből sem hiányozhat! Próbáljátok ki, nem egy nagy ördöngősség, és a siker garantált!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Ezzel az egyszerű ötlettel bármelyik esti főzést leegyszerűsítheted. Íme egy gyors és nagyon laktató mexikói vacsora.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Tudtad, hogy Amerikában nemzetközi társaság foglalkozik a csilis babbal? Versenyeket, fesztiválokat szerveznek köré, amikor azon versenyeznek, ki tudja megenni a legcsípősebb csilis babot. Mi most inkább egy light verziót mutatunk, amelyet gyerekek is fogyaszthatnak!
Orbán - Marosi
Igen, hagymás babbal kellene próbálkoznunk, tudjuk. Sajnos, abból viszont alig találni a boltok polcain, így chilis babbal igyekszünk a magunk módján tisztelegni a múlt héten elhunyt legenda előtt: Carlo Pedersoli alias Bud Spencer neve egybeforrt a hagymás bab fogyasztás kultuszával.
A csilis bab főételként és kisebb tálakba porciózva vendégváróként is megállja a helyét. Különösen ez a recept, mellyel egy kezdő háziasszony is könnyen sikert arat.
A chili con carne szó szerinti jelentése: húsos csili. Bár sokan azt gondolják, ez az étel Mexikóból származik, ez azonban nem így van, származási helye az amerikai Texas. Eredetileg egy csilis marharagú volt, ami apróra vágott marhahúsból készült. Az étel 19. századi megszületése óta számtalan változatban vált ismertté. A marhahúskockákat bab egészítette ki, ma pedig gyakran darált húsból főzik.
WM
A bab az emberiség egyik legrégebbi tápláléka. Ez a piciny - rostban, fehérjében gazdag, könnyen eltartható - zöldség a téli konyha egyik legfontosabb energiaforrása volt évezredeken keresztül, és mind a mai napig igen fontos alapanyaga a világ konyháinak.
A chili igazán megosztó fűszer. Általában nem csupán az íze miatt kedvelik az emberek, hanem a benne rejtőző erőt szeretik. Ezt az erőt van, aki bírja, van, aki nem. Van, aki csuklik tőle, van, aki csupán szélütés előtti színt kap. A chilivel óvatosan kell bánni, hisz rá is igaz a mondás, hogy kis mértékben orvosság, nagy mértékben méreg.
SB
Lassan az egész világon kapható a chili con carne, amit főleg az angolszászok vidáman csak „csiliznek”.