Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
Vidék íze
Ha teljesen kifutottunk az időből, de még mindenképpen szeretnénk összedobni egy sós harapnivalót húsvétra, akkor a pizzás csiga receptje életmentő lehet. Amennyiben reggelire készítjük, garantált, hogy a süti fűszeres illata az egész családot előcsalogatja.
Baloghné Kele Judith
Török Zsuzsa
Óráról órára fel tudod sorolni 1848. március 15. eseményeit, ám arról kevés fogalmad van, hogy miket ehettek akkoriban a 12 pontot fogalmazó ifjak? Nem fogod elhinni, mi volt nemzeti költőnk egyik nagy kedvence!
Morzsálós Mirza
Mindmegette
Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, bármikor tökéletes választás egy mennyei pékáru, főleg, ha az valamilyen csiga. Ha azonban már unod a kakaós vagy fahéjas csigát, és megkóstolnál valami illatos finomságot, akkor próbáld ki ezt a mennyei kókuszos kelt csigát. Rögtön két tepsivel kell sütni belőle!
Vass Lászlóné
Videó
Váratlan vendégek toppantak be, és elfogyott a pogácsa? Vagy, csak valami egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós nasira vágyik a család? Esetleg már a szilveszteri rágcsákon agyaltok? Ez a sonkás, krémsajtos, aszalt paradicsommal megspékelt leveles tésztás finomság a tökéletes választás. Mutatjuk videón!
Mikulecz Timea
MME
Vannak olyan anyagok, amelyek szinte mindenre jók. Ilyen például a szódabikarbóna, melyet nemcsak sütés vagy főzés során, hanem takarítás közben, sőt puffadás ellen is használhatunk. Ehhez hasonló ezerarcú csodaszer az ecet is!
Gabi36
A különleges élelmiszert évente csupán 20 napig lehet beszerezni. Ritka és leírhatatlanul finom csemegeként tartják számon.
Schmidt-Huszánk Éva
Bizarr anekdota látott napvilágot a 70. éve trónon lévő uralkodónőről, II. Erzsébet királynőről, akinek volt alkalma megcsillogtatni brilliáns humorát.
SÁNDOR ADRIENN
Konyhakész leveles tésztából gyorsan és egyszerűen készíthetünk valami finomat a családnak, például egy vaníliás-narancsos csigát. Mutatjuk a receptet videón!
PATAKY KRISZTINA
Fotó/Videó: Horváth András
Karácsonykor semmi értelme belefogni a rizikós, még ismeretlen desszertek elkészítésébe. Senkinek sem hiányzik, hogy szenteste az ünnepi vacsora előtt még azon aggódjon, hogy milyen lesz a végeredmény. Legyél kreatív, és tedd karácsonyibbá kedvenc süteményed úgy, ahogyan azt Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány teszi imádott fahéjas tekercseivel.
Szász Veronika
A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza, amelyből a leggyakrabban házi szörpöt készítünk, de süthetjük palacsintatésztába és felhasználhatjuk különféle süteményekhez és krémekhez is. Íme 11 kihagyhatatlan bodzás finomság, amit a szezonban mindenképpen el kell készítened!
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg most velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! A Péksuli első óráján terítéken a kiflik, a zsemlék és a csigák!
Tündi konyha
Mindig legyen otthon egy csomag leveles tészta. Ezt a tanácsot érdemes megfogadnod. A leveles tésztából pillanatok alatt varázsolhatsz sós vendégvárót, vagy finom édes sütiket. Most 11 olyan receptet mutatunk nektek, amely az édesszájúak kedvence lesz.
Emma Wening
A medvehagyma az ezerarcú csodanövény, ízre a fokhagyma és a snidling keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba. Most egy medvehagymás csigát mutatunk, amelyet bárki egyszerűen elkészíthet leveles tésztából.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Készítheted gyúrt tésztából, de akár levelesből is. Tehetsz bele édes, de akár sós tölteléket is. Akárhogyan is készíted a csigát, nem foghatsz mellé. Reggelire, tízóraira, de uzsonnára is kiváló megoldás.