Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Fanny magazin
Még a szigorú étkezési szabályok szerint élő uralkodókat is le lehetett venni a lábukról az édes ízekkel – a franciák egyik királyát a feleségének szó szerint egy desszerttel sikerült visszacsalogatnia a hitvesi ágyba.
Videó
Ha van, amit az osztrák konyhából érdemes átemelni, akkor az a császármorzsa. A Ferenc József által rajongásig szeretett desszert méltó zárása lehet egy vasárnapi ebédnek, de hét közben is megérdemelhetünk egy-egy serpenyőnyi smarnit. Farkasinszki Ildikó, a Sütisuli háziasszonya most megmutatja, hogy készíthetitek el a grillen.
Kard Sándorné
A császármorzsa a gombóc, a palacsinta, a máglyarakás, és a vargabéles mellett azok közé a desszertek közé tartozik, amelyek egy tartalmasabb leves után főételként is megállják a helyüket. A császármorzsa olcsó, gyorsan elkészíthető finomság. Ha elkészíted, csupán egy gondod lesz: lekvárral, vagy porcukorral edd.
Baloghné Kele Judith
A klasszikus császármorzsa itthon, a búzadarával készült változatot jelenti, ami egyértelműen baracklekvárral és némi porcukorral meghintve a legfinomabb! Íme a recept videón.
Vass Lászlóné
Egy nagy tál bableves vagy krumplileves után sokszor megelégszünk egy desszerttel is második fogásként. Ilyenkor jönnek jól az édes főzött tészták, mint a lekváros derelye, a diós nudli, vagy épp a szilvás gombóc. Nálatok melyik a kedvenc?
Gluténmentes Íz-Lik
A búzadarára hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint a tejbegríz szilárd változatára - és slussz. Pedig sok, nagyon finom étel készíthető belőle - a túrógombóctól kezdve a császámorzsán át a a levesbetétek koronázatlan királynőjéig, a grízgaluskáig.
Amikor csak fél órátok van arra, hogy egy kiadós vacsorát főzzetek, vagy idő van, de nincs lehetőségetek túl sokat foglalkozni az étellel, amíg elkészül, nem árt, ha van a tarsolyotokban néhány jól bevált, egyszerű és villámgyors recept. És, ha igazán biztosra akartok menni, válasszatok videóreceptet, hogy pontról-pontra követni tudjáűtok az elkészítés menetét! Mutatjuk most az 5 kedvencünket!
Kovács Ágnes
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Török Zsuzsa
Lapul a hűtődben egy kis túró? Megmutatjuk, mi mindenre használhatod a hagyományos túrógombócon, túrós csuszán és rétesen túl.
Ha van, amit az osztrák konyhából érdemes átemelni, akkor az a császármorzsa. A Ferenc József által rajongásig szeretett desszert méltó zárása lehet egy vasárnapi ebédnek, de hét közben is megérdemelhetünk egy-egy serpenyőnyi smarnit.
Wagensommer Alexandra
A császármorzsa az a klasszikus, amit gyerekként az iskolai menzán, vagy a nagyinál, otthon is egyformán szerettünk,de mégis: ritkán állunk neki az elkészítésének. Pedig, tulajdonképpen, egy sűrű, búzadarás palacsintatésztát kell egy forró serpenyőben kitartóan kevergetni addig, amíg morzsáira nem esik. Mutatjuk, hogyan!
Tudtad, hogy az osztrák édességként híressé vált császármorzsát a németek sós köretként fogyasztják zöldségek mellé?
KOCSIS BÁLINT
Imádjuk a császármorzsát, mert nem csupán édesség, akár egy vacsorát is letudhatunk vele. Éppen ezért fontos, hogy minél egészségesebben készítsük el!
PATAKY KRISZTINA
A császármorzsa igazi klasszikus, amelyet majdnem mindenki szeret. Nem is csoda, hiszen a friss, meleg tésztán pihenő porcukor és a mellé kínált lekvár végképp ellenállhatatlanná teszi. A smarninak – a klasszikus, császári változat mellett – többféle formája létezik, amelyek hol alapanyagukban, hol elkészítési módjukban különböznek az eredeti változattól.
Az ezerarcú tésztát a világ minden táján másképp készítik el, és használják fel az ételekhez. Szemezgess a kínálatból!