Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Pataki Nóra
Cikk
MME
A két legnépszerűbb savanyúság a kovászos uborka és a csalamádé. Az előbbit nem is olyan nehéz elkészíteni, még akár a kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak vele, hiszen szinte garantált az ízletes végeredmény. A csalamádé sem sokkal nehezebb, ám érzékeny, trükkös étel, mely egy kis odafigyelést igényel.
Takácsné Borsos Gabriella
Visszahívta az egyik sajátmárkás savanyúságát a SPAR, idegen anyag lehetséges jelenléte miatt.
Lonai-Szakács Bernadett
Talán a hamburger az egyik, ha nem a legismertebb gyorskaja a világon, melynek feltalálását sokan Amerikához kötik. Eredetét tekintve azonban bármennyire is furcsa, de igen hosszú utat járt be, és három kontinens, Ázsia, Európa és Amerika is szerepet játszott a létrejöttében. Ma már számtalan fajtáját ismerjük itthon, többek között azt a bizonyos retró változatot is csalamádéval.
Fotó/Videó: Horváth Reni
Eljött az ideje, hogy befőttes üvegekbe zárjuk a friss gyümölcsöket és zöldségeket! Befőzés tartósítószer-mentesen című sorozatunk első részében Mészáros Balázs séf azt mutatja meg, hogy készíthetsz csalamádét otthon.
Ráhel
Vass Lászlóné
A magyaros főételek mellé savanyúság dukál - ezt kár volna vitatni. Mint, ahogy azt is, hogy a házi savanyúságnál egyszerűen nincs jobb. Alább a három alapvetés: a csemege uborka, a csalamádé és a savanyított karfiol receptje - próbáljátok ki mindhármat!