Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Sokan kezdik a napot egy pohár citromos vízzel, hogy felpörgessék az anyagcseréjüket, segítsék a fogyást, a szervezet méregtelenítését. A módszerrel azonban nem mindenki ért egyet, hiszen sok tévhit kering a citromlé hatásáról. Nézzük, mi az igazság! És vajon tényleg olyan hatásos-e, mint sokan gondolják...
A citrom az egyik leggyakrabban használt sütési, főzési alapanyag. Ha megfigyeled, egyes receptek citromlevet, mások citromhéjat igényelnek. Vajon felcserélhető a kettő? Ennek jártunk utána.
A rizs egy olyan közkedvelt köret, ami szinte bármilyen sült hús vagy pörkölt mellett jól működik. Az elkészítése azonban sokszor okoz bosszúságot azoknak is, akiknek a legtöbb esetben olyan pergős lesz a végeredmény, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Azért, hogy a rizs textúrája minden esetben hibátlan legyen és ne érjen minket meglepetés, érdemes bevetni az alábbi praktikát.
Az olasz háziasszonyoknak van egy tuti praktikája, amit neked is ismerned kell, ha sárgabaracklekvár készítésére adod a fejed. Márpedig miért ne tennéd? Hiszen itt a barackszezon!
A citrom egy fantasztikus alapanyag a konyhában: élénk ízt, kellemes savasságot ad a salátáknak, desszerteknek, húsoknak. Emellett pedig kiváló tisztításra is, az egyik legjobb környezetbarát, természetes tisztítószer.
A citromlé gyakran használt ízesítő – citrusos ízét szinte a világ összes konyhájában kedvelik. Ha főzés, sütés közben friss citromlére van szükséged, de éppen kifogytál ebből a savanyú gyümölcsből, számos helyettesítőt bevethetsz.
A citrom számtalan jó hatással van a szervezetünkre azon kívül, hogy C-vitamin forrás, skorbut ellen is remek fegyver, de akár emésztéssegítő hatása is jól jöhet. Emellett számtalan házi praktika alapul a citrom savas varázslatára.
A citrom nem csak finom, de egészséges is, tele van C-vitaminnal. Ezek mellett pedig rengeteg konyhai problémát egyszerűen és olcsón meg lehet vele oldani. Hogy mik ezek? Máris mutatjuk!
A címkén nem jelölték, hogy ez az adalékanyag megtalálható a citromlében, pedig az erre érzékeny embereknél súlyos allergiás reakciót is okozhat.