Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Sokan úgy gondolják, hogy a tojásfőzés a konyhai műveletek egyik legalapvetőbb feladata. Ez részben így is van, ám a megszokott klasszikus főzési módszereken túl is van élet. Csavarj egy jót a már megszokott metóduson és legyél te is profi, ha tojásfőzésre kerülne a sor. Sajátítsd el a legjobb praktikákat most!
Cikk
A tojás igazi szuperélelmiszer: számos vitamint, ásványi anyagot, esszenciális zsírsavat és tökéletes összetételű fehérjét tartalmaz, s ráadásul ezeknek minden egyes molekuláját 100%-ig hasznosítja is a szervezet. A tojáson kívül még egy ilyen élelmiszer létezik: az anyatej. Ha ez nem lenne elég, hogy minden napot tojással indíts, felsorolunk 10 igencsak meggyőző érvet, hogy ezentúl másképp legyen.
Valami tojásosra vágysz, de unod a tükörtojást, a rántottát és a lágytojást? Akkor a buggyantott tojás fűszeres pirítóson lesz a te recepted! Mindössze 3 perc elkészíteni, és a krémesen folyékony tojássárgája olyan élményt ad, ami egy tojásrajongónak földöntúli boldogság! Próbáld ki még ma - vacsorára is isteni!
Török Zsuzsa
A tojás a természettől kapott legtökéletesebb eledelünk: valóságos energia- és proteinbomba, amely még szépít is. Számos módon felhasználhatod – tedd az ételedbe, keverd az italodba vagy kend a hajadra és az arcodra!
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!
Amikor valaki életmódváltásra adja a fejét, legtöbbször a cukor, a zsír és a fehérliszt kiiktatásával kezdi az étkezése megreformálását - nagyon helyesen! Ám ezzel együtt jár az is, hogy az addigi kedvenceiről, bizony le kell mondania - vagy mégsem? Buday Péter mesterszakács most induló videósorozatában megmutatja, hogy a nagy klasszikusokat, hogyan lehet "egészségesítve" mégis isteni finoman elkészíteni! Például a karalábéfőzeléket rántás és habarás nélkül.
Elstartol a Konyhai kisokos! Hétről-hétre olyan konyhai alaprecepteket mutatunk meg nektek, melyeket mindenkinek érdemes ismerni, aki szeret a tűzhelynél lebzselni. Kezdésnek itt egy fehérjedús mindennapi alapanyag, a tojás. Most 3 arcát mutatjuk meg, jöjjön a rántotta, az omlett és a buggyantott tojás!
Ludányi
Tökéletes keménytojás, villámgyors buggyantott tojás, tükörtojás, aminek garantáltan egyben marad a sárgája - ez bármikor, még egy abszolút kezdőnek is sikerülhet, ha az alábbi videó szerint jár el!
Surányi Judit
Wessely Márta
A tojásleves egy igazi klasszikus. Afféle megmentő, amely nem csak a hóvégi lapos pénztárcás időszakban siet segítségünkre, hanem akkor is jól jön, ha idő hiányában kell ebédet prezentálnunk, vagy csak egy közelítő megfázást szeretnénk a lehető leghatásosabb módon elhárítani.
Kard Sándorné
A könnyed, falatnyi fogások helyett tartalmasabb, változatosabb ételeket válassz reggelire, ha tartani akarod a reggelizz, akár egy király elvet. Ehhez mutatunk tojásvariációkat, amelyeket hajlamosak vagyunk elfelejteni.
PATAKY KRISZTINA
Hegedűs Kriszta
DÖMÖTÖR VIOLA