Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A brownie-t mindenki ismeri és szereti, ám akinek túl tömény lenne ennyi kakaó, az próbálja ki ennek a csokis sütinek a fehér, vagy úgymond szőke változatát, a blondie-t! Mutatunk hozzá egy remek receptet, egy egyszerre édes és fanyar finomságot.
Kard Sándorné
A brownie az egyik legnépszerűbb sütemény, amely az egyszerűségének köszönheti a sikerét. Kezdőként is megpróbálkozhatunk vele, hiszen szinte elronthatatlan, a tésztáját pedig kedvünk szerint bármivel megbolondíthatjuk. Akár zöldséget is keverhetünk bele!
Bóta Tímea
Az ínycsiklandó csokoládés süti az egyik legkönnyebben elkészíthető desszert, de hogy tökéletes lesz-e a végeredmény, az bizony egy apróságon múlhat. Most eláruljuk ezt a titkot, és még többet is, hogy a te brownie-d is mennyei legyen.
PATAKY KRISZTINA
A csokoládéfüggők kedvenc süteményének sikere döntően a minőségi hozzávalókon és a sütésen múlik, de vannak kis buktatók, amiket könnyen elkerülhetsz. Hogyan tedd mindezt? Már mutatjuk is!
DÖMÖTÖR VIOLA
Videó
Szeretnéd elkápráztatni húsvétkor a vendégsereget? Olyan mennyei desszerteket és sós vendégvárókat ajánlunk, amelyek mindenkinek a kedvencei lesznek. Finomak és egyszerűek. Az elkészítésükhöz pedig videós segítséget is adunk.
Húsvétra szinte mindenki kalácsot süt, pedig egy-egy egyszerűbb desszerttel ugyanolyan sikert arathatsz. Mégis ki ne örülne egy krémes és lágyan omló brownie-nak vagy ropogós amerikai keksznek, netán egy habkönnyű és krémes répatortának? Íme 13 elronthatatlan húsvéti sütemény, nem csak kezdőknek.
Fonty
Visszatérő és persze egyáltalán nem egyedi probléma a hétvégi menü kiagyalása. Ha a főétellel meg is vagyunk, akkor jön az újabb kemény dió; na de mi lesz a levessel? Valami desszert sem ártana, nem? Válogatásunkkal arra törekszünk, hogy szombaton, illetve vasárnap se okozzon gondot az ebéd elkészítése akár magatokra, a családra, vagy éppen egy nagyobb vendégseregre kell főznötök.
Pataki Nóra
Sokunknak okoz fejtörést a hétvégi menü összeállítása, hiszen a legtöbb esetben már nem csak a saját ízlésünknek, hanem a családénak is meg kell felelni, ami valljunk be, nem mindig egyszerű mutatvány. Ha a főétellel meg is vagyunk, akkor jön újra az agyalás; na de mi lesz a levessel? Valami desszert sem ártana, nem?
A zamatos, illatos őszi gyümölcsök, mint például az alma, szőlő és körte mellett ez az évszak a sütők és a cékla szezonja is. Ebből a két remek alapanyagból isteni finom leveset, főételeket és desszerteket is készíthetünk. Ezúttal céklás és sütőtökös ételeket ajánlunk az A és B menüsorban hétvégére.
Ádám konyhája
Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető desszert receptje aranyat ér, így azt javasoljuk, mentsétek el magatoknak a legjobbakat, ki tudja, mikor lesz rájuk szükségetek! Váratlan vendégeknek készíthettek egy tálca brownie-t, hétköznap este pedig a családnak egy túrófánkot vagy egy villámgyors csokihabot.
Számtalan recept bizonyította; a brownie-t nem csak csokoládéval lehet összeállítani! Mivel nem igényel komolyabb szaktudást az elkészítése, ezért akár kezdőként is nyugodtan nekiláthatsz. Következő receptvideónkban egy kókuszos variációt mutatunk, így ha az instrukciókat figyelmesen követed, isteni desszertet varázsolhatsz az asztalra rövid időn belül.
A céklát sokan csak savanyúságként fogyasztják, pedig ezt a szuperzöldséget nagyon sokoldalúan fel lehet használni. Amellett, hogy a cékla nagyon egészséges, kiváló salátákba, rizottóba, de készíthetünk belőle fasírtot, tócsnit, sőt még desszertek alapanyaga is lehet.
Patricia Venesz-Szakács
Nem mertél még egy sütihez sem hozzáfogni, mert attól féltél, hogy túl bonyolult? Ez a brownie még a kezdőknek is sikerül. Csak össze kell keverni a hozzávalókat és egy fél óra múlva már el is lepi a konyhát a csokis sütemény isteni illata.
Kránicz Fanni
A mogyorót nemcsak azért imádjuk, mert egészséges, hanem azért is, mert ellenállhatatlanul finom. A mogyoró remek kiegészítője a desszerteknek. Íme a legkülönlegesebb mogyorós finomságok!
A brownie akkor finom, ha nem spóroljuk ki belőle a jófajta csokoládét, így, ha egészségesíteni szeretnénk a receptet, semmiképp sem ezzel kezdjük! Inkább cseréljük le a cukrot, a liszetet, és tegyünk bele valami vitamindúsat, amitől a tészta szaftosabb lesz, és aminek az íze csodásan bepasszol a nagy mennyiségű csokoládéhoz - például céklát! Csak semmi izgalom: aki nem szereti a célkát, az nem szúrja ki, aki pedig szereti, annak csak még jobban fog ízleni!